Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért mondott le a Microsoft elnöke?

Dotkom

Miért mondott le a Microsoft elnöke?

Mindenki meglepetésére a minap jelentette be a világ legnagyobb szoftvergyártója, hogy lemondott a társaság elnöke és ügyvezető igazgatója. De vajon miért?

A szoftvergyártó óriás sajtófőnökei természetesen megfelelően kidolgozták a lemondás körülményeit és okait. A közlemény szerint ugyanis Richard Belluzzo május 1-jével távozik posztjáról, ám az ősz kezdetéig még a Microsoftnál marad, s mindezt természetesen azért teszi, mert a jövőben csak a saját cégének ügyeivel szeretne foglalkozni.

Belluzzo, aki már három éve dolgozott a szoftverfejlesztőnél, s 2001. februárja óta a cég elnöke, korábban a Silicon Graphics vezérigazgatója, előtte pedig a Hewlett-Packard második embere volt. A Microsoftnál a cég üzleti stratégiájával, valamint az értékesítésekkel és a marketing feladatokkal foglalkozott, emellett részt vett több fejlesztés – mint az Xbox, vagy az MSN – elindításában.

Mindenesetre sokan úgy vélik, hogy a vállalatra váró komoly átszervezések mellett személyes okok is közrejátszottak a döntésben. Ugyanis Belluzzo feladatkörei a tervezett üzletági mini-vezérigazgatók feladataival átfedéseket mutatott volna, valamint a megromlott viszony is arra ösztönözte, hogy önszántából lemondjon…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés