Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyszámú elbocsátások a Mission Critical Linuxnál

Dotkom

Nagyszámú elbocsátások a Mission Critical Linuxnál

A high-end Linux rendszereket fejlesztő Mission Critical Linux cég alkalmazottainak 90 százalékának elbocsátására kényszerült.

A nagyvállalati rendszerekben a megfelelő adatbiztonság érdekében, illetve terheléskiegyenlítő célból alkalmazott cluster-technológiáiról (fürtözés) ismertté vált Mission Critical Linux a múlt hét végén jelentette be, hogy nagymértékben átszervezi működését. Ennek keretében a cég beszünteti minden, az alaptevékenységhez nem szorosan kapcsolódó szolgáltatását, így tanácsadó üzletágát is, valamint jelentősen leegyszerűsíti termékkínálatát (ugyanakkor a Convolo cluster értékesítésével természetesen továbbra sem áll le).

Az 1999-ben a Compaq vezetői, illetve a Compaq és a Digital cégek mérnökei által alapított Mission Critical Linux elnöke, Rick Angell elmondta, az elmúlt fél évben azon munkálkodott, hogy sikerüljön eladni a vállalatot egy másik cégnek. Egy eladás révén Angell szerint a Mission Critical Linux befektetői is pénzhez jutottak volna, továbbá számos munkahelyet sikerült volna megmenteni.

Mivel azonban nem sikerült eladni a céget, most radikális leépítésre került sor, így a vállalatnál jelenleg körülbelül hatan dolgoznak, ami az egytizede az egy hónappal korábban foglalkoztatott 60 főnek. Angell elmondta, bár kaptak egy kedvező vételi ajánlatot egy cégtől, egy másik, még kedvezőbb ajánlat kedvéért azt visszamondták. A második cég végül elállt a megvételtől, de eddigre már az első érdeklődő ajánlata sem volt túl kedvező, ezért végül egyik üzlet sem köttetett meg (nem hivatalos információk szerint az egyik érdeklődő a Mission Critical Linux konkurensének számító, szintén Linuxszal foglalkozó Red Hat cég volt). A vállalat megmentése érdekében Angell egy új céget hozott létre – amely nemsokára a Mission Critical Linux LLC nevet fogja viselni -, és felvásárolta az előd cég vagyontárgyait.

A cég magyar leányvállalatát nem érintik az intézkedések.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés