Connect with us

technokrata

Új Intel M processzorok

Dotkom

Új Intel M processzorok

A legtöbb asztali számítógépnél nagyobb számítási teljesítmény – ezt ígérik az Intel noteszgépekbe szánt Pentium 4-es processzorainak bevezető példányai.

A mobil gépekbe szánt Pentium 4-es processzorokról érkező hírek eléggé szkeptikusan szóltak, ám most megbizonyosodhat mindenki maga, mit alkotott az Intel – megjelentek ugyanis a Pentium 4M chipek.

Indításkép 1,6 és 1,7 GHz-es órajelű példányokat hoz forgalomba a chipgyártó óriás, de gyorsabb társaikra sem kell sokat várni (ámbár ezen processzorok is bőven elegendő teljesítményt nyújtanak a jelenlegi mobil számítógépek által futtatott alkalmazásokhoz). Több mint 40 százalékos gyorsulás tapasztalható a Pentium III-M processzorokhoz képest, az Intel állítása szerint. A 130 nanométeres gyártási eljárással készülő chipek 512 KB-os L2 cache-sel és 400 MHz-es FSB-vel rendelkeznek.

401 és 508 dolláros áron kerülnek forgalomba, a hozzájuk tartozó alaplapi chipkészletek, a 845MP (DDR memóriákhoz) és a845MZ (PC133-as SDRAM-hoz) pedig 43 illetve 36 dollárba kerülnek (ez utóbbi piacra jövetelére egyelőre még várni kell).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin