Connect with us

technokrata

Vírustámadás: Britney Spears féregként (is) megjelent a Világhálón

Dotkom

Vírustámadás: Britney Spears féregként (is) megjelent a Világhálón

A híres emberek sok atrocitásnak vannak kitéve, többek között nevük olykor olyan helyeken is felbukkanhat, aminek nem kifejezetten örülnek…

Brintey Spears neve minden bizonnyal sok fiatalnak ismerős. A neves popsztár neve nemrég egy féreggel is kapcsolatba került. A VBS/Britney-A és VBS-BRITNEYPIC.A nevekkel terjedő, e-mailben (Outlook által) és IRC-n fertőző féreg a szakértők szerint nem tartozik a nagyon veszélyes rosszindulatú kódsorok közé. Európában kedden jelent meg először, de csak kevés számítógép megfertőzésére volt képes.

Ám mivel a csatolmány azt próbálja meg elhitetni a címzettel, hogy a levél képeket hordoz Britney-ről, ezért óvatosságra intenek mindenkit, s várhatólag szélesebb körben fog még fertőzni a féreg (az Interneten – a keresőmotorok statisztikái szerint – az egyik legnépszerűbb téma Spears kisasszony). Az attachment kiterjesztése .CHM, ami azért gyanúra adhat okot az utóbbi időben alaposan megedződött internetes közösségnek.

Már többen áldozatául estek saját hírnevüknek: tavaly például Jennifer Lopez és Anna Kurnikova is viszont találhatták magukat az Interneten, „megférgesítve”. Ilyenfajta dicsőségre minden bizonnyal egyikőjük sem vágyott, ám alig lehet ellene tenni valamit (azon kívül, hogy elkapásuk ellen felszerelkezünk megfelelő védekező rendszerrel).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin