Connect with us

technokrata

Hétfőn kerülnek a boltokba az új Palm kézi-számítógépek

Dotkom

Hétfőn kerülnek a boltokba az új Palm kézi-számítógépek

Nemhivatalos forrásból származó információk szerint a jövő hét hétfőn fogja hivatalosan is bejelenteni a Palm két új tenyérgépét, az m130-as, illetve az m515-ös modelleket.

A Palm m515 a gyártó eddigi csúcsmodelljét, az m505-öst fogja leváltani, és csak minimális újdonságokat kínál. Először is az eddigi 8 MB memória helyett 16 MB kerül a kézi-számítógép belsejébe, továbbá nagyobb fényerejű (3 lépésben szabályozható), élénkebb képű háttérvilágításos érintőkijelzőt kap (az LCD felbontásán nem javítottak). Az elődhöz hasonlóan SD/MMC memóriakártya-foglalattal ellátott m515-ösön a Palm OS 4.1-es változata fut, ajánlott kereskedelmi ára 400 dollár lesz.

A második újdonság az m130-as modell, amely egy színes kijelzővel felszerelt alsókategóriás kézi-számítógép. A modell háttérvilágításos LCD kijelzője a különböző fórumokon napvilágot látott beszámolók szerint jobb minőségű az m505-ösénél és képe inkább az m515-öséhez közelít, noha egy hangyányival kisebb annál (maximum 160×160 képpontos felbontású képet tud megjeleníteni). Az m130-as belsejében csak 8 MB memória található, és a Palm OS 4.1-es változata fog futni rajta, előlapja pedig cserélhető lesz. A Palm m130-as ajánlott kereskedelmi ára 280 dollár lesz.

Igazi újdonsággal a Palm csupán ősszel fog előállni, várhatóan ekkor fog ugyanis piacra kerülni az ARM-alapú processzorral, integrált Bluetooth-támogatással ellátott, nagyfelbontású (320×320 képpont) LCD kijelzővel felszerelt, új operációs rendszert (Palm OS 5) használó m5xx modell.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin