Connect with us

technokrata

Elhanyagolt Pentium 4

Dotkom

Elhanyagolt Pentium 4

Úgy tűnik, az Intel cserben hagyja azokat, akik nagy teljesítményű, ám kis energiafogyasztású processzort szeretnének számítógépeikben tudni…

Habár a XXI. századnak úgy indult neki az Intel, hogy kifejezetten nagy figyelmet fordított az alacsony energiafelhasználású, notebookokba szánt processzorokra, a cég képviselői szerint a Pentium 4-es CPU-k esetében nem fogják követni ezt a vonalat.

A jövő héten debütál az első, kifejezetten noteszgépbe szánt P4-es processzor (javított Speedstep technológiával), mely a 3-3,5 kilogrammos kategóriájú, és az ennél könnyebb, másfél, két kilogramm tömegű notebookokhoz egyaránt elérhető lesz. A legkisebb méretű mobil számítógépekhez azonban az Intel továbbra sem kínál Pentium 4-es processzort, ehelyett az alacsony és az ultraalacsony energiafogyasztású Pentium III CPU-kat népszerűsíti. Ezeket 2003. második félévében a Banias fedőnévre keresztelt chipek váltják majd fel.

Ez utóbbi processzorról érdemes tudni, hogy teljesen új szemlélet alapján készült, ezért csak mobil számítógépekben fog működni. Jóval kevesebb az energiaigénye, mint a Pentium 4-nek, hosszabb működési időt biztosítva ezáltal a köré épített notebooknak. Ugyan megjelenésekor együtt fog versengeni a P4-essel a piac kegyeiért, az Intel tervei szerint a Banias lesz a mobil processzorok hosszú távú jövője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin