Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan dokumentálják a téli olimpia eseményeit?

Dotkom

Hogyan dokumentálják a téli olimpia eseményeit?

Lassan véget ér a Salt Lake City-ben rendezett Téli Olimpiai Játékok 2002. De mi marad meg az utókornak a játékok eseményeiből – hogyan készül például az Eredmények Könyve?

A versenyeredményektől az aranyérem statisztikákig a Xerox Corporation milliószámra készítette a nyomtatott dokumentumokat a Salt Lake City-ben megrendezett 2002-es Téli Olimpiai Játékokon.

A legnagyobb vállalkozás: a Xerox nyomtatta és osztotta szét az olimpiai versenyek 17 napján a 15 sportesemény eredményeit. Az Eredmények Könyve olyan levéltári dokumentum lesz, amely részletes információkat tartalmaz a Játékok minden egyes eseményének az eredményeiről. A Xerox több mint 3 ezer darab berendezést használt az eredmények egyidejű közlésére, valamint a sajtó, a rádió- és televízió-társaságok, a sportolók, a szponzorok és az olimpiai személyzet friss információkkal történő ellátására.

A 2002. évi Téli Olimpiai Játékokon Xerox-printerekkel, faxkészülékekkel, másolókkal, mérnökirendszer-plotterekkel és multifunkciós készülékekkel állították össze és küldték szét a versenyeredményeket a ponttáblákra, az olimpiai személyzethez, valamint a Salt Lake City-ben zajló játékokat követően több ezer sajtószervezet számára.

Az eredményekről készült jelentéseket – mind a 15 sportágra igazítva – digitális multifunkciós Xerox Document Centre 432 és 480 berendezéseken nyomtatták ki. Ezen kívül a Xerox DocuTech 180 kiadványkészítő használatával a Xerox nyomtatja és köti be az Eredmények Könyvének 28 ezer példányát, és 72 órán belül a sportversenyek befejezése után szétküldi a főbb médiaközpontoknak és a nemzetközi olimpiai tisztségviselőknek.

A Játékokat követően a Xerox az adatokat tartalmazó CD-ROM több mint 7 ezer példányát készíti el, elektronikusan megörökítve ezáltal a Téli Olimpiai Játékok eredményeit.

Az Info2002 szolgáltatás keretében, az információs pavilonoknál a Xerox hálózati nyomtatói is támogatták az adatok visszakeresését a sportolók, szponzorok, önkéntesek és az olimpiai személyzet számára. A Xerox DocuPrint N2125-en nyomtatják ki a versenyidőpontokat, a sportolók életrajzi adatait, a startlistákat, az éremstatisztikákat és más egyéb dokumentumokat az olimpiai helyszíneken található Info2002 pavilonokban. A Xerox támogatást nyújtott a rendezvények lebonyolításához, a nemzetközi akkreditációhoz, a helyszínek megközelítéséhez, a biztonsági, egészségügyi és szállítási személyzet számára szükséges dokumentumok kinyomtatásához is.

A Xerox – az olimpiák szponzora 1964 óta, 1993 óta pedig élszponzora – több mint egy éven át működtette és tesztelte technológiáját Salt Lake City-ben. A Xerox jelenleg egy hálózatba kapcsolt DigiCentre-t tart fenn, amely a Salt Lake Szervező Bizottság (SLOC) kiadói központjaként működik. A központ havi 1,2 millió nyomatot képes készíteni, így lehetővé teszi a SLOC számára több ezer dokumentum házon belüli elkészítését lényegesen olcsóbban, egyúttal Utah állam legnagyobb reprográfiai üzeme is.

A Xerox mintegy 110 alkalmazottja dolgozott napi 24 órát Salt Lake City-ben a Xerox-berendezések működésének és szervizelésének biztosítására.

A világ különböző országaiban foglalkoztatott munkatársai iránti megbecsülésből a Xerox egy hétemeletnyi olimpiai egység zászlót készített, amelyet Salt Lake City belvárosában függesztettek ki. A Xerox fejlett nyomtatási technológiájával készült zászló több mint 17 ezer fényképet tartalmaz 59 országban dolgozó Xerox alkalmazottakról és azt hivatott szemléltetni, hogy az Olimpiai Játékok hogyan kovácsolja össze a nemzetek polgárait az erő és egység szellemében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés