Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltérített processzorok – meglovasított Intel chipek

Dotkom

Eltérített processzorok – meglovasított Intel chipek

Egy processzor ára jelentős tétel lehet egy komplett gép összerakásakor. Nem csoda, hogy néhányan lopásra adták fejüket – nem is kis tételben…

Nemrég egy furcsa eset történt meg a legnagyobb processzorgyártó termékeivel: lába kelt 40 ezer darab chipnek. Egyes források tudni vélik, hogy ezek a processzorok mind Pentium 4 kategóriájúak voltak. Mindamellett az Intel nagy titokban tartja a részleteket, mert nem szeretné, ha további hasonló incidensek érnék termékeit.

Az eset nem új keletű, azonban ekkora méretet még sosem öltött. Jó pár évvel ezelőtt, amikor a memória ára még nagyon magasan állt, rendszeresen problémát okozott az, hogy az emberek kivették és hazavitték munkahelyi gépeikből a modulokat. Jelentős veszélyforrás volt ez, a memóriamodul ugyanis kicsi, s a gép kinyitásával gyakorlatilag két kézmozdulattal ki lehet pattintani slotjából (a processzort például jóval nehezebb gyorsan kiszedni). A soknak számító 16 ezer forint körüli értékű 4 MB-os memóriamodulok sokakat elcsábítottak.

Nem tudni, hogy az ellopott processzorok vajon megkerülhetnek-e még. Ugyan minden lapka sorszámozott, de mivel szinte biztos, hogy a feketegazdaságban landolnak a chipek, ezért elég kevés az esély felkutatásukra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés