Connect with us

technokrata

Bluetooth kártyát mutatott be a Palm

Dotkom

Bluetooth kártyát mutatott be a Palm

A Palm a tegnapi napon a 3GSM Világkongresszuson végre bemutatta a kézi-számítógépeivel használható első, Bluetooth-t támogató bővítőkártyát.

A Bluetooth kártya lehetővé teszi azt, hogy a Palm PDA-k képesek legyenek rövidtávú vezeték nélküli adatátvitelt támogató egyéb eszközökkel kommunikálni drótok alkalmazása nélkül, nagyjából 10 méteres távolságig. A gyártó egyébként a múlt évben vezette be kézi-számítógépein (az m125-ön és az m5xx modelleken) a többek között flash memóriák fogadására szolgáló Secure Digital/MMC bővítő csatlakozóhelyet, amelybe ez a kártya is illeszthető (ez az első olyan Palm kézi-számítógép kiegészítő, amely az előbb említett csatlakozást használja).

A Bluetooth rövidtávú vezeték nélküli adatátviteli szabványt egyre több eszköz támogatja (mobiltelefonok, nyomtatók, PDA-k), de rengeteg gyártó tervezi ”kékfogas” termékek piacra dobását. A Bluetooth révén egyszerűbbé válhat például a PDA-k mobiltelefonokhoz történő csatlakoztatása, amelyre például mobil internetezés, vagy az e-mail üzenetek mobiltelefonon keresztüli letöltése esetén van szükség. Ha a felhasználó számítógépe is támogatja a Bluetooth-t, akkor leegyszerűsödik az adatszinkronizáció folyamata, de lehetővé válik például a PDA-n lévő dokumentumok nyomtatóra küldése is, közvetlenül az eszközről.

A Palm néhány új alkalmazással is szolgál az új kiegészítőhöz, a BlueChat nevű programmal csevegni lehet PDA-k között, míg a BlueBoard nevű program a PDA-kon írt szöveges feljegyzések megosztására szolgál.

A 130 dollárba kerülő Bluetooth kártya angol nyelvterületeken március 4-től lesz megvásárolható, egyéb országokban csak áprilistól kerül bevezetésre. A termék egyetlen hátránya: ahhoz, hogy a Bluetooth kártyát be lehessen helyezni a foglalatba, el kell távolítani abból a memóriakártyát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin