Connect with us

technokrata

Biztonsági segédprogram a Microsofttól

Dotkom

Biztonsági segédprogram a Microsofttól

A Microsoft hamarosan elérhetővé fog tenni egy olyan ingyenes segédprogramot, amellyel a felhasználók leszkennelhetik Internetre kapcsolt számítógépeiket, megelőzendő a külső behatolásokat.

Az RSA Conference 2002 rendezvényen bemutatott Microsoft Baseline Security Advisor (MBSA) névre hallgató program arra lesz képes, hogy leellenőrizze azt, hogy az adott számítógépre telepített Microsoft alkalmazásokhoz a javításokat, illetve az operációs rendszer különböző hiányosságait kiküszöbölő patcheket telepítette-e a felhasználó, valamint a túl egyszerű jelszavakra is felhívja a figyelmet.

A rendszergazdák számára előnyös funkció, hogy az MBSA-val a hálózaton lévő összes számítógépet le lehet majd ellenőrizni. Noha a programot a szoftveróriás hivatalosan még nem jelentette be, a Microsoft termékmenedzserének közlése szerint márciustól ingyenesen letölthető lesz a cég weboldaláról (a programot a patch-adatbázisának frissítésével lehet majd naprakészen tartani, amely szintén ingyenesen letölthető lesz).Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin