Connect with us

technokrata

Electro World: újabb nyitás – újabb roham (avagy a csordaszellem megnyilvánulása)

Dotkom

Electro World: újabb nyitás – újabb roham (avagy a csordaszellem megnyilvánulása)

Ismét megnyitották a reggeli órákban hadiállapotba került budaörsi Electro World áruházat. Az állati ösztönök mit sem változtak – az összegyűlt emberek bebizonyították, hogy az emberek tömegre érvényes eredő intelligenciája mindössze töredéke az egyedek elvárható átlagos intelligenciájának. Háború a sorszámokért és mentők a bejárat mögött – az Electro World ma.

Az Electro World nem számított ekkora rohamra (nyilván nem vették figyelembe az emberi elme általános korlátait), s bár a helyzet az ismételt nyitás óta némileg normalizálódott, ezt nehéz volt elérniük a rendfenntartóknak. Azóta egyébként sorszámos rendszer lépett életbe – a sorszámmal rendelkezők ma este 10-ig még bejuthatnak az áruházba.

Aki ma “esetleg” lemarad, annak van esélye holnap új kísérletet tenni a bejutásra: a holnap reggel 9-től este 10-ig nyitva tartó áruházba már reggel 6-tól osztogatnak belépőket a közeli Praktiker áruház parkolójában – merthogy innen lehet majd csak bejutni az Electro World-be.

Ami a rendelkezésre álló termékkészletet illeti, a televíziók folyamatosan érkeznek, a porszívó azonban elfogyott. De van termék, ami azért nem ennyire hiánycikk, mégis meg kell küzdeni érte: az emberek egymás bevásárlókocsijából (!) veszik ki az árukat, sőt van, aki az áruházon belül üzérkedik a “megszerzett” termékekkel.

Bebizonyosodott az is, hogy a kivonult “rendfenntartó” erőket nem csak a rend érdekelte – frissen vásárolt árukkal zsúfolásig megtelt rendőrautó hajtott el a parkolóból, a róla készült fényképen jól látható a hatalmas Samsung feliratú doboz a hátsó ülésen!

Egy szó mint száz – a mai események bebizonyították, hogy vannak dolgok, amik nem változnak: rendszerváltás ide vagy oda, a Gorenje-jelenség nem egyedi és megismételhetetlen, csak nem kaptunk eddig ahhoz hasonló, “eléggé” megfelelő “ajánlatot”, hogy a csordaszellem a maga meztelen valójában ismét megmutatkozhasson. Az így elénk tartott tükör elég súlyos képet mutat: a nemzetközi Electro World áruháznyitások közül ez volt a legvadabb. Magyarország 2002 – a számítógép és az atombomba után ebben is elsők vagyunk. Gratulálok! (…)Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin