Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ellopott kapcsolatok: veszélyben az üzenő programok

Dotkom

Ellopott kapcsolatok: veszélyben az üzenő programok

Újabb rés bukkant fel a Microsoft pajzsán, az MSN Messenger felhasználók személyes információi szinte bárki által hozzáférhetők.

Hamarosan, már a következő hét elején kikerülhet az a biztonsági javítás, ami megszünteti a Microsoft azonnali üzenetküldő programjában fellelt hibát. A megoldás tulajdonképpen nem is csak egy egyszerű biztonsági javítás, a szoftvergyártó óriás ugyanis csak a program új verziójában küszöbölte ki a problémát. Aki tehát továbbra is biztonságos MSN Messengert szeretne használni, annak telepítenie kell az új variánst (a régi felhasználókat levélben értesítik a letölthetőségről).

A program a JavaScript felől mutatta védtelen oldalát a kívülről érkező behatolásoknak: az üzenetküldő szoftverből ugyanis egy ilyen kódsorral könnyen megszerezhető a felhasználó kapcsolat listája és egyéb információi.

Nem a legjobbkor fedezték fel ezt a biztonsági hibát, a múlt hónapban ugyanis Bill Gates személyesen nyilatkozott, próbálván megnyugtatni a kedélyeket, amelyek a Windows körül elburjánzott biztonsági hiányosságok miatt borzolódtak fel. Ugyan várható volt, hogy ennek nem azonnal lesz hatása (ráadásul a szoftvertervezők, -írók közel egy hónapos kurzusai is éppen csak elkezdődtek), ettől függetlenül ez presztízsveszteség a Microsoftnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés