Connect with us

Hirdetés

technokrata

Költségmegtakarítás legális szoftverekkel!

Dotkom

Költségmegtakarítás legális szoftverekkel!

Itthon egy eddig nem megszokott szolgáltatás révén jelentős költségcsökkentés érhető el.

A TDC magyarországi viszonyok között eddig ismeretlen, új üzletágat indít, a kis- és középvállalatok számára történő szoftverlicencelési tanácsadást.

Az új üzletág elsősorban azokat a vállalkozásokat kívánja segíteni, amelyekben már alapvetően felmerült egyrészt a legalizálás iránti igény, másrészt, amelyeknek komoly gondot okoz annak eldöntése, vajon melyik megoldás volna a leghasznosabb és leggazdaságosabb. A TDC által kínált szolgáltatás a vállalatok azon problémáit oldja meg, hogy milyen licenceket és hogyan érdemes beszerezniük. Ha a felhasználás módja adott, akkor meghatározza az ahhoz szükséges felhasználási engedélyek fajtáit, mennyiségét és beszerzésük legkedvezőbb módját. Mindez alapulhat a cég önbevallásán (szoftver-beszerzési tanácsadás), vagy a TDC által végzett felmérésen és az ahhoz igazított felhasználási terven (szoftver vizsgálat és beszerzési tanácsadás). Természetesen a vállalat középtávú IT elképzeléseihez és terveihez is igazodnia kell a licencelésnek, így ez is beépítésre kerülhet a kidolgozott szakvéleménybe (szoftver vizsgálat, szoftver-felhasználási és beszerzési tanácsadás).

A tevékenység az első időszakban alapvetően a Microsoft-szoftverek vizsgálatára irányul. Természetesen a jövőben ez bármely segédszoftverek és kereskedelmi alkalmazások irányába kibővíthető, illetőleg tervezzük is a bővítést ezen szoftverek irányába. Amire a TDC tevékenysége nem terjed ki, és nem is fog, az a szabad szoftverek és a nyílt forráskódú termékek, valamint az ezekre épülő alkalmazások köre.

A TDC szaktanácsai alapján egy szoftverjogi szempontból legálissá váló átlagos hazai vállalkozás hároméves szinten a mai elfogadott licencelési költség közel egyharmadát megtakaríthatja!

A TDC legkomplexebb szolgáltatása a Microsoft szoftver vizsgálat, szoftver-felhasználási és beszerzési tanácsadás, ezen tevékenységeket a TDC egy felkészült alvállalkozó bevonásával végzi majd. A gépek célszoftveres fizikai vizsgálatát az OSOA végzi, garantálva így a hibamentes kiinduló adatokat.

A TeleDataCast nem szolgál ki végfelhasználókat közvetlenül, illetve semmiképpen sem forgalmaz szoftver-licenceket, így a vizsgálatok függetlensége és objektivitása nem csorbul. A fenti szolgáltatásokat kizárólag a Microsoft viszonteladói hálózatán illetve magyarországi informatikai vállalatokon keresztül kívánjuk értékesíteni, mely partnerekkel jelenleg folynak a tárgyalások.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés