Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítógépet a diákoknak!

Dotkom

Számítógépet a diákoknak!

Egy pályázat és a Compaq révén néhány középiskolás fantáziájára támaszkodva modern számítógépeket nyert.

A Compaq Computer Magyarország 2001 decemberében immár hatodszor hirdette meg hagyományos pályázatát szakközépiskolák részére. Olyan webes alkalmazásokra vártak javaslatokat, amelyeket még Magyarországon nem valósítottak meg, vagy a pályázat segítségével lényegesen továbbfejleszthetők. A Compaq szakértőiből álló bíráló bizottság előnyben részesítette azokat a munkákat, amelyek a mindennapi gyakorlatban is használható javaslatokat adnak, illetve akár működő üzleti alkalmazássá is megvalósítható. Idén több mint kétszer annyi, mintegy 39 darab pályamunka érkezett, és megint beigazolódott, hogy a mai középiskolások fantáziájára és terveire bátran lehet számítani, és szakmailag alapozni.

Az első kategória nyertesei összesen 18 darab ML sorozatú szervert nyertek, a második kategóriás 4 győztes iskola pedig 1-1 darab Deskpro EZM típusú Compaq PC-vel lett gazdagabb.

Első alkalommal 1995-ben hirdette meg a cég akcióját, melyen már akkor a legfejeltebb technológiát képviselő 64 bites Alpha szervereket nyerhettek a középiskolák. Azóta minden évben a változó, fejlődő, egyre professzionálisabbá váló középoktatás feltételrendszereihez igazodva mindig más-más tartalommal invitálták közös gondolkodásra a 14-18 éves korosztályt, melynek révén több tucat korszerű eszközzel bővült a hazai középiskolai géppark. Az idei pályázat során is kiderült: a diákok nem ismernek lehetetlent, ötleteik nemzetközi mércével mérve is versenyképesek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés