Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: a .NET vírus nem veszélyes

Dotkom

Microsoft: a .NET vírus nem veszélyes

A vírustámadásra itt a reakció. A probléma tulajdonképpen (ismét) elhanyagolható.

A Microsoft megint megvédte saját, s vele együtt .NET szolgáltatásának hírnevét is.

Az antivírus programokat készítő cégek szerdán bejelentették, hogy elterjedőben van egy új vírus, a W32.Donut, mely olyan futtatható file-okat fertőz, amelyeket a Microsoft WEB-es szolgáltatásához készítettek. A .NET szolgáltatások bemutatására a következő hónapokban kerül sor.

A Microsoft nyilatkozata szerint a W32.Donut túl apró ahhoz, hogy veszélyeztesse a .NET rendszer működését. Mint azt Tony Goodhew, a .NET termékmenedzsere elmondta: ”a W32.Donut nem egy .NET vírus. Ez egy egyszerű Windows vírus, mely a .NET file-okat fertőzi meg. A program nem vezérlőkódként fut a .NET rendszeren. Továbbá a W32.Donut nem használ ki és nem is keres biztonsági réseket a rendszerben.” Goodhew azt is tudatta, hogy a W32.Donut nagyon hasonlít egy bizonyos W32.Winux nevű vírushoz, amely 2000. márciusában látta meg a napvilágot.

A Symantec magasabb rangú fejlesztő menedzsere, Motoaki Yamamura szerint itt egy új vírusról van szó, még akkor is, ha csak egy kis része készült a .NET file-ok fertőzésére.

Rob Rosenberger, a VMyths.com szerkesztője azonban egyetért a Microsoft állásfoglalásával, szerinte itt egy teljesen átlagos és jelentéktelen vírusról van szó, és csak egy igen kis részét írták az MSIL-ben (Microsoft Intermediate Language).

A vírus a Windows 2000 és a Windows XP operációs rendszereken terjed, jelenleg a vírusirtó programok nem ismerik fel, azonban nemsokára elérhetők lesznek az új vírusdefiníciós file-ok, melyekkel a probléma megoldódik.

A Microsoft és az antivírus programok készítői egyetértettek abban, hogy a kockázat rendkívül kicsi, hiszen a .NET szoftver jelenleg még kevés gépen található meg, valamint a vírus nem szórja szét magát.

A .NET még el sem kezdte működését, és máris egy vírus gyengíti hírnevét. Mi lesz később?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés