Connect with us

Hirdetés

technokrata

MP3 stop: reménytelen probálkozás?

Dotkom

MP3 stop: reménytelen probálkozás?

Sokan sokféleképpen próbálták már megszűntetni az Interneten zajló zenecserélést, de hamvaiból feltámadó főnixként szület újjá (egyre kifinomultabb módszereket alkalmazva) a népszerű hanganyag beszerzési forma. Van, aki mert nemet mondani az MP3-sorompónak…

Egy héttel a bíróság által megszabott határidő után még mindig nem jutott dűlőre a peer to peer hálózatot használó Kazaa és az őt beperlő jogvédő szervezet. A novemberi döntés szerint a file-cserélő szolgáltatást nyújtó cégnek biztosítania kell, hogy szoftvere segítségével ne lehessen olyan állományokat terjeszteni, melyek után nem fizetik ki a szerzői jogi díjakat. A bíróság december 13-át jelölte meg döntési határidőnek, után napi 45 ezer dollár büntetés fizetésére kötelezte.

A pert a holland szerzői jogokat védő Buma/Stemra indította, erőt merítve a RIAA amerikai fellépéséből (az Egyesült Államokban székelő jogvédő cég keresetet nyújtott be a Kazaa, a MusicCity és a Grokster ellen is). A bíróság azonban megegyezésre szólította fel a pereskedőket (a Kazaa tulajdonosai ugyanis egy trösztellenes törvényre hivatkozva visszaperelték a Buma/Stemrát).

A fent említett cégek olyan elosztott hálózatot használnak, melyben nincsenek központi szerverek, az állományok a felhasználók gépein vannak eltárolva. A hálózatot létrehozó FastTrack nyilatkozata szerint nem tartja magát vétkesnek. Arra hivatkozik, hogy a technológia maga nem illegális tevékenység végzésére lett kidolgozva, annak felhasználásáért viszont nem vállalhat garanciát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés