Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows: megvan a sok hiba és lassúság oka!?

Dotkom

Windows: megvan a sok hiba és lassúság oka!?

A Microsoft közismert operációs rendszereiről eddig nem is gyanította senki, hogy esetleg szabotázs miatt teljesíthetnek néha gyengébben az elvárthoz képest.

Mohammed Afroze Abdul Razzak névre hallgat az a terrorista, akit Bombay-ben tartóztatott le az indiai rendőrség. A vád terrorista támadások kitervezése Indiában, Nagy-Britanniában és Ausztráliában. A kihallgatás alatt a 25 éves fiatalember azt állította, hogy tagja az Oszama Bin Laden nevével ”fémjelzett” Al Kaida terrorszervezetnek. Vallomása szerint társai beszivárogtak a Microsofthoz és állást vállaltak abból a célból, hogy az új operációs rendszerben, a Windows XP-ben minél több hibát illetve biztonsági rést hozhassanak létre.

A Microsoftnál szkeptikusan fogadták a vallomás hírét: bizarrnak és be nem bizonyítottnak nevezték az esetet. Szerintük az operációs rendszerek fejlesztésén dolgozó munkatársak felvétele olyan szigorú, hogy ilyesmi nem fordulhat elő. Az októberben indult Windows XP esetében eddig nem is jelentettek olyan rosszindulatú kódról, mely magába az operációs rendszerbe lenne beépítve.

Afroze ezenkívül még több, eddig titkos részletre is fényt derített: a terroristák szeptember 11-én Angliában is gépeltérítéseket terveztek, hogy azokkal lerombolják az alsóházat vagy a Tower hídját. A magát terroristának valló fiatalember ezenkívül még nagyszabású akciókat jósol a világ egyéb pontjain is, melynek tükrében megkérdőjelezhető állításainak igaza.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés