Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows és Linux, ugyanattól szenvednek

Dotkom

Windows és Linux, ugyanattól szenvednek

A globális recesszió nem csak a Windows alapra építkező cégeket érinti komolyan, a Red Hatnál sem úgy mennek a dolgok, ahogyan kellene…

Az átszervezési és egyéb költségeket nem tekintve a Red Hat nettó bevétele 1,3 millió dollár körül alakult, ami 1 centre jut nyereséget jelent. A költségekkel együtt azonban 15 millió dolláros, részvényenkénti 9 centes veszteség érte a céget. 12,5 millió dollárt tett ki a javak amortizációja, 2,4 millió dollárba került az elbocsátásokkal járó végkielégítések díja és másfél milliót emésztettek fel a részvényügyletek. A Red Hat bevételei 2 százalékkal emelkedtek a cég második negyedévében, a tavalyi hasonló időszakban viszont 26 százalékkal csökkentek. A cég bevételeinek körülbelül 30 százaléka külföldről származott.

A Red Hat igyekszik tartósan nyereséges lenni, ezért két területre koncentrál: egyrészt minél több Unix-felhasználót szeretne tudni a linuxosok tábora között (a Cisco és a Nortel Networks már az ”átálltak” közé tartozik), másrészt pedig olyan szoftverek tervezésében és kivitelezésében segédkezik, melyeket beágyazott rendszerekben (hálózati routerek, fogyasztói elektronika stb.) alkalmaznak. Ez utóbbi piacon olyan cégekkel működnek együtt, mint a Hitachi, Fujitsu, NTT, IBM, Philips stb.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés