Connect with us

Hirdetés

technokrata

Naprakész Oracle-képzés a felsőoktatásban

Dotkom

Naprakész Oracle-képzés a felsőoktatásban

Az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara a napokban írt alá egy Oracle kompetencia központ kialakításáról szóló megállapodást, amely újabb állomása az Oracle és a magyar felsőoktatási intézmények közti együttműködésnek.

A vállalat szoftverekkel, tematika kialakításával, oktatással, tanácsadással, marketing tevékenységgel, illetve az első három évben a központban dolgozó oktatók finanszírozásával támogatja a központ működését. Ez megközelítőleg 12 millió forint támogatást jelent a három év alatt, valamint az Oracle dolgozóinak térítésmentes munkáját, amely további milliókban mérhető. A NIK egymillió forint értékben a központ működéséhez szükséges helyiségek biztosításával és átalakításával, továbbá a hardver infrastruktúrával és szakembergárdájával járul hozzá az együttműködéshez.

A központban már az idei tanévben is 100 nappali, 20 esti és közel 50 posztgraduális képzésben résztvevő hallgató ismerkedhet meg a legújabb Oracle alkalmazásokkal. Ez a szám az együttműködés kibővítésével az elkövetkező években akár többszörösére is nőhet, ami azt jelenti, hogy 3-4 éven belül csak ennek az együttműködésnek köszönhetően több száz olyan szakember kerül ki az egyetemről, akiknek az adott területen szerzett ismeretei a munkaerőpiac legmagasabb elvárásainak is megfelelnek. Ezekre a szakemberekre jelentős igény mutatkozik a munkaerőpiacon, hiszen jelenleg is jó pár betöltetlen állásra keresnek az új laborban megszerezhető ismerettel rendelkező, jól képzett munkaerőt.

Az BMF NIK-kel való együttműködés egy tudatos folyamat része, amelynek keretében az Oracle már évek óta együtt dolgozik a magyar műszaki felsőoktatás intézményeivel a technológiai termékek oktatása terén. Az Oracle Academic Initiative (OAI) felsőoktatási program keretében a Budapesti Műszaki Főiskola mellett a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Debreceni, a Szegedi, a Veszprémi Egyetemen, valamint az ELTE TTK-n a diákok már több éve tanulhatják az Oracle technológiai termékeinek használatát. A NIK-kel kötött mostani megállapodás azonban az első olyan hosszú távú megállapodás, amely a teljes Oracle termékportfolió oktatására vonatkozik, és ahol a technológiai termékek mellett az Oracle alkalmazások teljes köre bevonásra kerül.

Az oktatás mellett az Oracle termékei jelen vannak 23 hazai felsőoktatási intézmény különféle hallgatói, gazdálkodási, könyvtári, portál és más alkalmazásainak hátterében is. Kedvező fogadtatásra talált a cég által a magyarországi felsőoktatás számára idén bevezetett intézményi szintű konstrukció, az Oracle Campus Program, amelyet immáron négy intézmény választott Oracle licencekkel történő teljes körű lefedéséhez. A Széchenyi István Főiskola, a Kodolányi János Főiskola és a Közép Európai Egyetem mellett a nyár folyamán a Budapesti Műszaki Egyetemmel is megállapodás született, amely 1 milliárd forint értékű szoftverhez segítette az intézményt nagyon kedvező áron, a már korábban megvásárolt Oracle licencek beszámításával. A Campus megállapodás lehetővé teszi, hogy a BME összes intézménye korlátlan számú telepítésben, bármilyen hardveren és operációs rendszeren használhassa az Oracle adatbázisait a következő 4 évben, akár a belső működést támogató alkalmazásokhoz, akár az intézmény weboldalainak háttér adattárolójaként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés