Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Internet Explorer biztonsági javítás!

Dotkom

Újabb Internet Explorer biztonsági javítás!

A Microsoft kiadott egy javítást, mellyel az Internet Explorer egyik különösen veszélyes biztonsági rését foltozhatjuk be. Részletek és letöltés itt.

A jelen esetünkben szóban forgó, az Internet Explorer 5.5-ös és 6.0-ás verzióiban tátongó biztonsági réseket először november 19-én jelentette a Microsoftnak egy finn biztonságtechnikai cég munkatársa.

Összesen három hibáról van szó:

Az egyik biztonsági rés csak az IE 6.0 felhasználóit érinti, akik elől a hozzáértő támadó képes elrejteni azt a tényt, hogy adott esetben káros futtatható file-t nyitottak meg.

A másik két hiba az Internet Explorer 5.5-öt és 6.0-t használókat egyaránt érinti. Az első egy új változata egy korábbi biztonsági hibának, amely két böngésző ablak megnyitását teszi lehetővé a számítógépes betörő számára: az egyik ablak a website saját tartományára, a másik pedig egy tudatlan felhasználó rendszerére nyílik, amely lehetővé teszi, hogy személyes információkhoz jussanak hozzá. Ebben az esetben olvasni tud csak a behatoló, az adatok megváltoztatására nem képes.

A másik probléma azzal kapcsolatos, hogy milyen file-nevek jelennek meg a file download dialógablakban. A kalóz képes megváltoztatni a file nevét a párbeszédablakban, mikor a felhasználó le akar tölteni egy file-t, így esetleg fertőzött file-t juttatva annak gépére.

A Microsoft javasolja minden felhasználónak a javítás mielőbbi letöltését és telepítését, amely magyar szerverről gyorsan letölthető a Letöltés linkre kattintva!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés