Connect with us

technokrata

Hamarosan beszünteti működését az Excite@Home

Dotkom

Hamarosan beszünteti működését az Excite@Home

A jövő év elején beszünteti minden szolgáltatását a csődvédelem alatt álló amerikai Excite@Home kábeles Internet-szolgáltató.

Miután az AT&T visszavonta az Excite kábeltévés eszközeinek felvásárlására tett 307 millió dolláros vételi ajánlatát, az Excite@Home bejelentette, hogy 2002. február 28-tól beszünteti minden szolgáltatását, több mint 4,1 millió amerikai és kanadai előfizetőjét pedig partner szolgáltatók veszik majd át.

Egyébként az Excite-ban 79 százalékos szavazati joggal bíró AT&T volt az egyetlen cég, amely ajánlatot tett az előbbi cég eszközeinek megvásárlására, miután az idén október elsején csődöt jelentett, azonban az Excite hitelezői és részvényesei ezt nem fogadták el.

Mint ismeretes a múlt hét végén nagy botrány kerekedett abból, hogy az Excite@Home lekapcsolta a világhálóról partnere, az AT&T 850 ezer előfizetőjét az Egyesült Államokban. Azóta ez utóbbi cég mostanra elvileg már előfizetőinek 80 százalékát átkapcsolta saját hálózatára – kedd reggelre már 500 ezer előfizető érhette el újra az Internetet kábelmodemével -, péntekre pedig a tervek szerint az összes felhasználó újra használhatja az Internetet az AT&T saját hálózatán. A konkurens Cox szolgáltató egy hónapon belül várhatóan 555 ezer felhasználóját irányítja át saját kábelhálózatára, a Comcast pedig három hónap alatt szeretné ugyanezt megtenni 800 ezer ügyfelével. E két cég felhasználói addig átmenetileg az Excite hálózatát használhatják.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin