Connect with us

technokrata

Palm: elbocsátások várhatók

Dotkom

Palm: elbocsátások várhatók

A gyenge eladásokkal, pénzügyi gondokkal, és a tevékeny konkurenciával küzdő PDA-gyártó a várakozások szerint jelentős elbocsátásokat fog bejelenteni a jövő héten.

Egy céghez közeli forrás szerint létszámleépítés várható a Palmnál. Az elbocsátott dolgozók száma, illetve a leépítés bejelentésének pontos ideje egyelőre nem ismert, mivel a forrás szerint ezek jelentősen függenek november utolsó két hetének eladásaitól, amelyek a cég pénzügyi negyedévének végét jelentik. Más források úgy tudják, a Palm vezetői 300-400 dolgozó elbocsátását tervezik. A Palm szóvivője egyelőre nem kommentálta a híreket.

Az év első felében a kéziszámítógépeket gyártó cég kétszer jelentett be leépítést, ennek eredményeként összesen 500 dolgozónak kellett távoznia a Palmtól, néhány nappal ezelőtt pedig egy tucat szoftverfejlesztőt bocsátottak el. A hivatalos adatok szerint július 27-én a vállalat 1311 munkatársat foglalkoztatott. Jelenleg még a Palm operációs rendszere fut a világszerte forgalmazott PDA-k javarészén, sőt a cég adja el a legtöbb zsebgépet a konkurensek közül, ám a gyártó jelentős készleteket halmozott fel, és forgalmát is negatívan befolyásolták a Microsoft Pocket PC-alapú, számos multimédiás képességgel is ellátott PDA-k megjelenése. De a közvetlen konkurens, PalmOS-t használó gépeket gyártó Handspring és a Sony is sorra jelenti be újdonságait, míg a Palm semmi ilyesmivel nem rukkolt elő (a Handspring jövő januárban jelenteti meg új termékét, a Treót amely egy mobiltelefon és egy PDA keresztezése, a Sony pedig integrált MP3 lejátszóval rendelkező, univerzális távirányítóként is használható modellekkel jelent, vagy fog megjelenni a piacon).

Nemrégiben köszönt le a Palm korábbi elnök-vezérigazgatója, Palm Yankowski is tisztjéről, az ő helyét ideiglenesen a vállalat elnöke, Eric Benhamou vette át. Jövő év januárjától a cég két különálló vállalatra darabolva folytatja működését. Az egyik vállalkozás a zsebgép hardverekkel, a másik pedig kizárólag a zsebgépes operációs rendszerekkel foglalkozik majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin