Connect with us

Hirdetés

technokrata

MPEG-4 támogatás a Motorola új Dragonball processzorában

Dotkom

MPEG-4 támogatás a Motorola új Dragonball processzorában

A Motorola MPEG-4 videólejátszás támogatást integrál közeljövőben megjelenő új PDA-ba szánt chipjébe.

A Motorola MPEG-4-es codec-et licencelt egy finn cégtől, méghozzá abból a célból, hogy azt beépítse új, ARM-alapokon nyugvó Dragonball MX1-es processzorába. Mint ismeretes, az MPEG 4 szabvány kiemelkedő tömörítési képessége révén jó minőségű, ám ehhez képest kis méretű digitális videó vagy audió állományokat lehet létrehozni.

Az ARM-alapú chipeket (például az Intel StrongARM-ot) szinte kizárólag a nem PalmOS-alapú zsebgépekben (például a Compaq iPaq-ban) alkalmaznak a PDA-gyártók. Ezeken eszközökön javarészt valamelyik Microsoft zsebgép platform fut (például Pocket PC), amely a kis gépekhez képest széleskörű multimédiás képességeket biztosít. Noha a PalmOS 4.0-s változata is kezeli már a 16 bites színmélységet, e területen jócskán elmarad a Pocket PC-s PDA-któl. Ehhez hozzájárul az is, hogy a PalmOS-t futtató gépekben általában 680×0-alapú 33 MHz-es Motorola Dragonball processzor ketyeg, míg a Windows-hívő gyártók általában a 206 MHz-es Intel StrongARM-ot favorizálják.

Azonban a Motorola – úgy tűnik – az ARM chipek közé kívánja felemelni Dragonball chipjét, így ha a Palm vagy valamelyik konkurense továbbra is a Dragonballt szeretné alkalmazni következő generációs, PalmOS-t futtató PDA-jában, akkor minden bizonnyal ezen gépek funkciói között is megtalálható lesz a videó- és zenelejátszás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés