Connect with us

technokrata

MPEG-4 támogatás a Motorola új Dragonball processzorában

Dotkom

MPEG-4 támogatás a Motorola új Dragonball processzorában

A Motorola MPEG-4 videólejátszás támogatást integrál közeljövőben megjelenő új PDA-ba szánt chipjébe.

A Motorola MPEG-4-es codec-et licencelt egy finn cégtől, méghozzá abból a célból, hogy azt beépítse új, ARM-alapokon nyugvó Dragonball MX1-es processzorába. Mint ismeretes, az MPEG 4 szabvány kiemelkedő tömörítési képessége révén jó minőségű, ám ehhez képest kis méretű digitális videó vagy audió állományokat lehet létrehozni.

Az ARM-alapú chipeket (például az Intel StrongARM-ot) szinte kizárólag a nem PalmOS-alapú zsebgépekben (például a Compaq iPaq-ban) alkalmaznak a PDA-gyártók. Ezeken eszközökön javarészt valamelyik Microsoft zsebgép platform fut (például Pocket PC), amely a kis gépekhez képest széleskörű multimédiás képességeket biztosít. Noha a PalmOS 4.0-s változata is kezeli már a 16 bites színmélységet, e területen jócskán elmarad a Pocket PC-s PDA-któl. Ehhez hozzájárul az is, hogy a PalmOS-t futtató gépekben általában 680×0-alapú 33 MHz-es Motorola Dragonball processzor ketyeg, míg a Windows-hívő gyártók általában a 206 MHz-es Intel StrongARM-ot favorizálják.

Azonban a Motorola – úgy tűnik – az ARM chipek közé kívánja felemelni Dragonball chipjét, így ha a Palm vagy valamelyik konkurense továbbra is a Dragonballt szeretné alkalmazni következő generációs, PalmOS-t futtató PDA-jában, akkor minden bizonnyal ezen gépek funkciói között is megtalálható lesz a videó- és zenelejátszás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu