Connect with us

technokrata

USA kormányzati hálózatok: nem várt támadási pontok?

Dotkom

USA kormányzati hálózatok: nem várt támadási pontok?

A szeptemberi terrortámadások óta bevezetett, sokkal szigorúbb biztonsági intézkedések ellenére a kormányzati hálózatok védettsége rendkívül gyenge a terroristatámadások és a hackerek ellen. Ha innen jön a támadás, az eredmény (újabb) katasztrófa lehet.

2000. szeptemberében még közepes volt az osztályzat, 2001. szeptemberére zuhant a mostani elégtelenre. Immár a kormányzati szervek kétharmada veszélyesen gyenge védelemmel rendelkezik. Igen fontos területek is érintettek, mint például a védelmi, kereskedelmi, igazságügyi minisztériumok.

Az osztályzatok alapjául a kormányzati szervek által nyújtott információk szolgáltak. Az információk szolgáltatására egy új szövetségi törvény kötelezi a hivatalokat, az ügynökségeket és a minisztériumokat. Az adatok elemzésénél figyelembe vették, hogy milyen adatvédelmi rendet használnak, valamint hogy milyen intézkedéseket hoztak a hivatalok rendszereiknek biztonsága érdekében.

Az elemzéseket végző szerv, a General Accounting Office rendszeresen próbálja feltörni ellenőrzésképpen a szövetségi hivatalok számítógépes rendszereit, sajnos ritkán vallanak kudarcot. Olyan hibákat is találnak a biztonsági rendszerekben, amelyektől egy jobb érzésű rendszergazda sírógörcsöt kapna. Rossz példaként álljon itt néhány ezekből a hibákból: jelszónélküli hozzáférés, &#8221password&#8221 használata jelszóként vagy akár a teljes jelszólisták elérhetősége a gépeken.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu