Connect with us
Hirdetés

technokrata

Idézőjellel törölhető merevlemezek

Dotkom

Idézőjellel törölhető merevlemezek

Egy apró kódolási hiba miatt teljes partíciók törlődtek sok számítógép merevlemezéről.

Nagyon pórul járt néhány Macintosh tulajdonos, miután letöltötte az iTunes zenelejátszó program legfrissebb verzióját. A program telepítése közben fellépő hiba miatt ugyanis jónéhány felhasználó merevlemezének tartalma letörlődött. A cég a hiba észlelése után azonnal módosította a programot, de a felhasználókat nagyon felbőszítette az incidens.

Az Apple (próbálván menteni a menthetőt) tájékoztatta azokat a Mac tulajdonosokat, akiket elért a hiba, hogy a Symantec Norton Utilities vagy a MicroMat TechTool Pro programjával vissza lehet állítani az elvesztett adatokat.

Mindazonáltal szerencse, hogy csak egy nagyon ritka beállításnál jelentkezett a hiba. Nevezetesen azoknál, akik a Mac OS X-et használják és nagy merevlemezüket számos apró partícióra osztották, valamint a meghajtójuk nevét egy space karakterrel kezdték (a space-szel kezdett elnevezések automatikusan a partició-lista élére kerülnek, könnyebben megtalálhatók).

A legbosszantóbb momentum az egészben az, hogy amikor megvizsgálták a program forrását, akkor felfedezték a hiba okát: egy véletlenül lefelejtett idézőjelet! Az eredeti programrészlet – ”$2Applications/iTunes.app” – helyett egy, az eredeti sortól alig különböző kód került a programba – ”$2Applications/iTunes.app.

A felhasználók kiváncsiak, hogyan kárpótolja őket az óriáscég. Az iTunes licence (hasonlóan a legtöbb szoftver licenszéhez) mentesíti az ilyen hibákból adódó felelősség alól a vállalatot. Az Apple-nél egyelőre nem nyilatkozott senki sem, lesz-e valamiféle kártalanítás azoknak a Macintosh tulajdonosoknak, akik elszenvedték e programozói figyelmetlenség következményét.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu