Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matsushita: veszteség

Dotkom

Matsushita: veszteség

A Matsushita Electric Industrial tegnap publikálta nem túl jó féléves eredményeit, és bejelentette, hogy az év végére veszteségre számít.

A szeptember 30-ával záruló fél évben a Matsushita üzemi vesztesége 618 millió dollárt tett ki, amely nagyjából összhangban van a cég korábbi várakozásaival. A hat hónap alatt 9,4 százalékkal, 27,7 milliárd dollárra csökkent a vállalat forgalma. A videómagnók, televíziók és egyéb szórakoztató elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó, legnagyobb részleg bevételei 1,7 százalékkal, míg a félvezető részlegé 1,4 százalékkal csökkentek.

A Matsushita 2002 márciusában záruló pénzügyi évének végére összesen 2,2 milliárd dolláros veszteséget jósol, noha korábban 465 millió dolláros nettó nyereség elérését tartotta valószínűnek (a konkurens Hitachi a mostani pénzügyi év végére 1,9 milliárdos veszteséget vár, ennek eredményeként pedig várhatóan 15,900 emberét fogja elbocsátani).

A teljes évre a Panasonic márkanevű termékeiről ismert cég 55 milliárd dolláros forgalom elérését tervezi, ez közel 10 százalékkal marad alatta a korábbi 62 milliárdtól. Eddig a cég 6,400 dolgozója vonult vissza korai nyugdíjazással, őket várhatóan újabb 8 ezer társuk fogja követni hamarosan.
A létszámcsökkentés, és egyéb költségcsökkentési intézkedések révén a gyártó 1,3 milliárd dollárt kíván megtakarítani a 2003 márciusában véget érő következő üzleti év végéig. Ugyanakkor csupán 5 százalékos növekedést prognosztizálnak a 2002/3-as üzleti évre, amelyben a cég a vezetők reményei szerint újra nyereséges lesz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés