Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár harmincszor gyorsabb vezeték nélküli adatátvitel

Dotkom

Akár harmincszor gyorsabb vezeték nélküli adatátvitel

A Cingular Wireless október 30-án bejelentette, hogy szándékában áll az USA-beli, tulajdonában lévő mobil hálózat korszerűsítése. Ehhez olyan technológiát használ, amely akár harmincszor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint a jelenlegi mobiltelefon hálózatok.

A Cingular Wireless a második legnagyobb mobil szolgáltató az Amerikai Egyesült Államokban, és a BellSouth, valamint az SBC Communications tulajdonát képzi. Az általuk használni kívánt technológia az EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution), amely lehetővé teszi a 384 kbit/s-os sebességet, így az átállás után például mozgókép átvitele is megoldható.

A Cingular megnevezte a három legnagyobb beszállítóját, akik a technológiai hátteret teremtik elő: a Svéd Ericsson, a Finn Nokia és a Német Siemens tartozik a szerencsések közé.

A jelentés szerint a fejlesztés költsége meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

Az EDGE tulajdonképpen egy átmenet a jelenlegi technológia és a harmadik generációs megoldások között. Az első lépésben, a már meglévő hálózatra telepítik a GPRS-t (General Packet Radio Service) és a GSM-et (Global System for Mobile communications).

A GSM a világ legelterjedtebb vezetéknélküli technológiája, több mint 100 országban használatos, de az Egyesült Államokban csak 10% körüli a részesedése.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés