Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Fujitsu ráerősít a notebook piacra

Dotkom

A Fujitsu ráerősít a notebook piacra

A Fujitsu háttértároló és PC részlege új laptopokat és új, notebookba szánt winchestereket jelentett be. A bejelentés azért is különösen érdekes, mert három hónappal ezelőtt már leállították az asztali gépekbe szánt merevlemezek gyártását.

Az új, 2,5 inch-es notebook winchesterbe 20 GB-os lemezeket szereltek, ennek eredményeként nagyobb adatsűrűséget értek el a korábbi 15 GB-os lemezekkel szemben. Az új eszközt ráadásul nagyobb rázkódásvédelemmel és halkabb működéssel is felvértezték. Az új notebookokban a szállítási nehézségek miatt egyelőre ezek a modellek még nem elérhetőek.

A tervek szerint a Fujitsu megkétszerezi winchestereinek tárolókapacitását, hosszú távon viszont szeretnék elérni a 300 GB-nyi adatsűrűséget egy lemezen.

Az új notebookok a LifeBook C sorozatba illeszkednek bele, 1299 dolláros induló áron az alábbi konfigurációt nyújtja a gyártó: 900 MHz-es Pentium III processzor, 128 MB memória, 20 GB merevlemez, DVD meghajtó és 14 inch-es képernyő. A másik (400 dollárral többe kerülő) modellben már egy 1 GHz-es Pentium III ketyeg, 256 MB memóriával és 20 GB wincesterrel felszerelve, valamint egy CD iró/DVD olvasó és egy 15 inch-es képernyő áll a tartozékban. Mindkét modell rendelkezik USB portokkal.

Elemzők szerint egy, a notebook piac szempontjából hatalmas versenyben levő időben jelenik meg a két új gép (a tavalyi évhez képest 8 százalékos a visszaesés a piacon). A Fujitsu ezért igyekszik a konkurenciához képest alacsonyabb áron kínálni notebookjait.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés