Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smart ID Card – Digitális katonák?

Dotkom

Smart ID Card – Digitális katonák?

Az amerikai védelmi minisztérium 4,3 milliós állománynak rendelt chip alapú azonosító kártyát. Az elkövetkezendő 18 hónap alatt megszigorítják az épületekbe való belépés feltételeit, többek-között a Pentagonba is…

…illetve a számítógép-hálózatok biztonságát is, beleértve titkosított e-mailekhez való hozzáférést és online tranzakciókhoz való hozzáférést is. A kezdeti 4,3 milliós megrendelést várhatóan követni fogja még több, mert tervezik minden alkalmazott ilyen kártyával való ellátását, majd pedig családtagoknak és sorkatonák „felszerelését” is.

Azonban nem csak az USA kíván ilyen rendszereket vásárolni a szeptember 11-ei terrortámadások után, így ennek az iparágnak óriási fellendülésére számítanak már most. Európából, Ázsiából, a Közel-Keletről a kormányzati szféra mellet mások is és az USA-ban a hadseregen kívülről is rengeteg érdeklődő akad. Már tavaly is megközelítőleg 600 millió kártyát gyártott az iparág, ezek többsége bank és telefonkártya volt.

A kártyák hasonlítanak a mai bankkártyákhoz, de ezeken egyszerre van jelen egy mágnescsík, egy vonalkód és egy körömnagyságú beágyazott chip. Maguk a kártyák védettek a feltörés ellen, bár mint mondják ezer órányi munkával talán hozzá lehetne férni a kártyán tárolt adatokhoz, de nem a központi hálózathoz és adatbázishoz.

Az ActivCard gyártja a szoftvert a kártyák leolvasó rendszeréhez, és a mostani várakozásoknak megfelelően fényes jövő vár a cégre. Az amerikai megrendelés csak előfutára a várható keresletnövekedésnek. A Gemplus, Oberthur és a Slumberger kártyagyártó cégek eladásai az elmúlt években nem sokat növekedtek köszönhetően a lassuló mobiltelefon eladásoknak és a csak lassan terjedő chip alapú bankkártyák miatt

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés