Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő számítógépárak a kereslet fenntartásáért

Dotkom

Csökkenő számítógépárak a kereslet fenntartásáért

iMac, PowerMac árzuhanás: A két meglehetősen drága Mac vásárlásakor az Apple 150$-ral csökkenti az árat, vagy egy digitális fényképezőgépet ad ajándékba. Ezt a lépést a majdani ünnepi eladások növelése érdekében tette.

A 600 MHz-es iMac ára 1299$-ról 1149$-ra csökken, ez a hozzávetőlegesen 360ezer forintos gép árát 40ezer forinttal csökkenti, míg a 700 Mhz-es változat új ára 1349$ lesz az 1499$ helyett. Vagy az árengedmény helyett lehet egy HP Photosmart 318xi fényképezőt választani. Ez egy 2,3Mpixel felbontású gép aminek a hivatalos ára 200$.

Van még más meglepetése is az Applenek az ünepekre. Az online áruházában rendelők egy PowerMac G4 és a cég egy TFT monitorjának vásárlásakor 100 dollár kedvezményt kapnak, míg azok, akik 867 Mhz-es G4-et vesznek monitorral, már 300$-ral kapják olcsóbban, mint korábban. És ha valakinek még ez sem lenne elég, akkor ott van a kétprocesszoros 800Mhz-es változat, ami 500$-ral kerül kevesebbe, mintha külön-külön venné meg a gépet és a monitort a vásárló.

Az akció most péntektől egészen az év végéig, december 31.-ig tart.

A mostani ajánlat hasonló a nemrég Angliában már meghirdetett kampányhoz. Akkor azonban csak a fényképezőgépet adták egy 500 MHz-es CD újraíróval felszerelt gép mellé.

Más gépgyártók is különböző vásárlócsábító akciókba kezdtek, hogy megpróbálják az amúgy is csökkenő eladásokat növelni.

A Dell például CD írót vagy DVD olvasót ad a legtöbb asztali PC illetve notebook mellé, valamint a Dimension 4300-as modellek árából 100$-t enged.

A konkurens gyártók kedvezményes akcióira is számíthatunk a közeljövőben feltéve, hogy ők sem akarnak hátrányba kerülni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés