Connect with us

technokrata

Ma érkezik az univerzális távirányítóként is használható Sony kéziszámítógép

Dotkom

Ma érkezik az univerzális távirányítóként is használható Sony kéziszámítógép

A hírek szerint a Sony a mai nap folyamán fogja bejelenteni legújabb Clié tenyérgépét, amelynek helye – funkcióit tekintve- elsősorban a nappalikban lesz.

A Clié PEG-T415-ös 299 dollárba fog kerülni, fő érdekessége pedig az, hogy mindenféle televízió, videó és hifi eszköz távirányítójaként is használni lehet. Ennek érdekében a Sony némileg felturbózta az új Clié infravörös (IrDA) portjának teljesítményét, amely így kb. 15 méterről képes “elérni” a nappaliban lévő berendezéseket.

Ezenkívül a szoftveroldalról is támogatást biztosít a Sony, egyelőre 20 szórakoztató elektronikai eszközöket gyártó cég különböző termékeinek távirányító-beállításai érhetők el, ám jövőbeni upgrade-ek révén ezek köre is bővülni fog.

A PEG-T415-ös november vége tájékán fog a boltokba kerülni, de már most előrendelhető a cég webboltjában. Az új tenyérgépen a Palm OS 4.1-es változata fog futni, monokróm kijelzője 320×320 pixeles felbontás megjelenítésére képes, belső memóriájának mérete 8MB.

Szintén a mai napon fog bejelenteni egy Memory Stick-es kiegészítőt, amely digitális kamerává alakítja át a Cliéket. A Memory Stick Camera Module 149 dollárba fog kerülni és szintén november végétől lesz kapható. (Semmi extra funkciót ne várjunk tőle, csupán 320×240 pixeles képeket tud készíteni.) Ezenkívül a Sony kéziszámítógépekkel használható MP3 lejátszó egy újabb változata, az Audio Adapter is november végén fog debütálni 129 dolláros áron. Ezt a bővítést kifejezetten az új Cliéhez szánják.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin