Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 2001/III: alacsonyabb nyereség

Dotkom

Nokia 2001/III: alacsonyabb nyereség

A világelső mobiltelefongyártó a legutóbbi negyedév során az előző negyednél picivel alacsonyabb, közel 1,1 milliárd eurós pro forma adózás előtti nyereséget ért el.

A Nokia harmadik negyedévében 0,16 eurós egy részvényre eső nyereséget és 1,4 milliárd euró nettó üzemi cash-flow-t ért el, pro forma üzemi árrése pedig 15,2 százalék volt. A nettó eladásokban tavalyhoz képest 7 százalékos csökkenés állt be, így ez összesen 7,050 millió eurót tett ki.

A Nokia Networks nettó értékesítése 14 százalékkal, a Mobile Phones részlegé pedig 3 százalékkal csökkent, az egész cég pro forma adózás előtti nyeresége pedig 1,068 millió euró.

Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója az eredmények nyilvánosságra hozatala kapcsán elmondta: „A Nokia rugalmas, ésszerűen takarékos és céltudatos szervezetként nem pusztán dacolt az elmúlt hónapok viharaival, hanem ennél jóval többet tett. Sikeresek voltunk a biztos jövedelmezőség fenntartásában és a 3,9 milliárd eurót kitevő magas összesített üzemi cash flow elérésében az előző kilenc hónap folyamán egy rendkívül kompetitív és változó üzleti környezetben.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés