Connect with us

technokrata

Nokia 2001/III: alacsonyabb nyereség

Dotkom

Nokia 2001/III: alacsonyabb nyereség

A világelső mobiltelefongyártó a legutóbbi negyedév során az előző negyednél picivel alacsonyabb, közel 1,1 milliárd eurós pro forma adózás előtti nyereséget ért el.

A Nokia harmadik negyedévében 0,16 eurós egy részvényre eső nyereséget és 1,4 milliárd euró nettó üzemi cash-flow-t ért el, pro forma üzemi árrése pedig 15,2 százalék volt. A nettó eladásokban tavalyhoz képest 7 százalékos csökkenés állt be, így ez összesen 7,050 millió eurót tett ki.

A Nokia Networks nettó értékesítése 14 százalékkal, a Mobile Phones részlegé pedig 3 százalékkal csökkent, az egész cég pro forma adózás előtti nyeresége pedig 1,068 millió euró.

Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója az eredmények nyilvánosságra hozatala kapcsán elmondta: „A Nokia rugalmas, ésszerűen takarékos és céltudatos szervezetként nem pusztán dacolt az elmúlt hónapok viharaival, hanem ennél jóval többet tett. Sikeresek voltunk a biztos jövedelmezőség fenntartásában és a 3,9 milliárd eurót kitevő magas összesített üzemi cash flow elérésében az előző kilenc hónap folyamán egy rendkívül kompetitív és változó üzleti környezetben.”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin