Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gateway 2001/III: hatalmas veszteség

Dotkom

Gateway 2001/III: hatalmas veszteség

Hatalmas, 520 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el a Gateway az elmúlt negyedévben.

Az amerikai számítógépgyártó cég a rendkívüli költségek figyelembevételével 520 millió dolláros, részvényenkénti 1,61 dolláros nettó veszteséget könyvelhetett el 1,4 milliárd dolláros forgalom mellett. A költségeket nem számítva, az adózás előtti veszteség 83 millió dollár, részvényenkénti 17 cent.

Egy évvel korábban a Gateway 131,8 millió dolláros, részvényenkénti 40 centes nyereségre tett szert 2,5 milliárd dolláros forgalom mellett, míg az elemzők az elmúlt negyedévre 15 centes egy részvényre eső veszteséget (a költségeket nem számítva) jósoltak a cégnek, amely mint látszik, igencsak felülmúlta azt negatív irányban.

A rendkívül rossz negyedéves eredményt a vállalat elnök-vezérigazgatója, Joseph Burke egyrészt a vállalat külföldi piacokról történi radikális kivonulásának, illetve a szeptember 11-i amerikai terrorcselekmények számlájára írta. Burke elmondása szerint a Gatewaynél már majdnem befejeződtek az átszervezések, amelyek keretében megváltak a dolgozók 25 százalékától, illetve leegyszerűsítették termékkínálatukat, valamint megszüntettek számos call centert és egyéb részleget.

Összesen 818 ezer darab személyi számítógépet adott el a Gateway az Egyesült Államokban a harmadik negyedévben, amely 31,5 százalékkal alacsonyabb a múlt év azonos időszakában értékesített 1,2 millió darabnál, azonban felette marad az elmúlt negyedév 798 ezres darabszámánál.

A vezetőség reményei szerint a cég újra nyereségessé válhat a negyedik negyedévre és várhatóan az eladott PC-k száma is növekedni fog, ezenkívül számos új terméket be fog jelenteni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés