Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is lehet pályázni a magyar Sportmarketing Díjra!

E-Sport

Továbbra is lehet pályázni a magyar Sportmarketing Díjra!

Továbbra is lehet pályázni a magyar Sportmarketing Díjra!

A szervezők két új, innovatív kategóriát is bevezettek a pandémiás válság miatt

A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata második alkalommal hirdette meg a magyar Sportmarketing Díjat, melyre január 31-ig várják a pályázatokat. A pandémia által alapjaiban érintett iparág átalakulása miatt idén két új kategóriában is győztest hirdetnek a szervezők.

Az MMSZ Sportmarketing Tagozata által tavaly ősszel életre hívott Sportmarketing Díj kiváló lehetőség arra, hogy a kommunikációs szakemberek megmutassák és megismerjék a sportmarketing és sportszponzoráció legkiválóbb hazai kampányait és az abban rejlő üzleti értéket.

A pandémia által alapjaiban érintett sportvilág nehéz éven van túl, az iparág szereplői közül a sportolói és szponzori oldalról is újratervezésre volt szükség. A 2020-as évben elmaradt nagy sportesemények (pl. olimpia, labdarúgó Európa-bajnokság) miatt a marketingaktivitások is átalakultak, ezért a Díj kiírói az előző évhez képest két új kategóriát vezettek be. A legértékesebb sportolói/sportcsapat/esport márka, legjobb sportszponzoráció és a legkreatívabb közösségi média kommunikáció mellett győztest hirdetnek az Etikai díj és a Hűség díj kategóriájában is, amellyel a kifejezetten a pandémiára adott válaszreakciók sikerességét ismerik el.

„Habár anyagi értelemben a sportszektor volt az egyik legnagyobb kárvallottja a 2020-as évnek, idén is találkozhattunk olyan előremutató megoldásokkal, amelyek egyedülállónak számítanak a piacon. A pandémia miatt mindenhol az újratervezés volt a cél, és azok kerülhettek ki győztesen a válsághelyzetből, akik gyorsan mertek és tudtak is változtatni.”

emelte ki Dudás Hunor, a Tagozat elnöke. Hozzátette:

A díjjal most elsősorban azokat szeretnénk elismerni, akik a nehéz helyzet ellenére is kitartottak és kiemelkedő munkát végeztek a sportmarketing szakterületén, példát mutatva ezzel iparágunknak.”

A magyar Sportmarketing Díj keretén belül minden kategóriában kihirdetésre kerül egy shortlist a legjobb pályamunkákból. A pályaműveket egy 10 fős, nemzetközi és hazai marketingszakemberekből álló zsűri értékeli. Az általuk adott pontszámok alapján alakul ki a végső sorrend, melynek megfelelően bronz, ezüst és aranydíjas nyerteseket hirdetnek majd.

A 2020-as MMSZ Sportmarketing Díj Kategóriái:

  1. Legjobb sportszponzoráció

Egyéni sportoló, sportcsapat, esport, egyesület, szövetség támogatásán keresztül a szponzoráló cég vagy annak márkája és a támogatott sportoló/csapat hírnevének javítását szolgáló közös marketing tevékenység, együttműködés, aktivitás bemutatása.

  1. Legértékesebb sportoló /sportcsapat /Esport

Független értékelő cég által végzett online és social media monitoring alapján meghatározott TOP 10-es lista mindhárom kategóriában.

  1. Legkreatívabb közösségi média kommunikáció

Egyéni sportoló vagy sportcsapat, aki az elmúlt egy évben új eszközökkel, kreatív, újszerű és egyedi megközelítésben használta valamely közösségi csatornáját, példát állítva ezzel a hatékony sportolói márkaépítésre és a fan engagement elősegítésére.

  1. A sporttársadalom legjobb válasza a Covid-19-re

Kifejezetten a járványhelyzetre reflektáló kampány, marketing célú együttműködés / kommunikáció díjazására életre hívott kategória. Ide tartozik: közösségi média kommunikáció (poszt vagy sorozat), társadalmi felhívás, aktivizáció. Díjazható a szponzoráló cég van annak márkája, ügynökség, sportoló/csapat.

  1. Hűség-díj (Nem pályázható)

A Tagozat vezetősége által odaítélt díj, a zsűri beleegyezésével és hozzájárulásával. A díj missziója kiemelni azokat a szponzoráló cégeket, akik a váratlanul kialakult helyzetben kiálltak a támogatott sportolóik, csapataik mellett és/vagy új kampánnyal is erősítették összekapcsolódásukat az említett tényezők ellenére is.

A kezdeményezésről további információ a www.sportmarketingtagozat.hu-n olvasható.

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés