Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óceáni műanyagból készült, limitált gyártásszámú okoscipővel rukkolt elő az adidas

E-Sport

Óceáni műanyagból készült, limitált gyártásszámú okoscipővel rukkolt elő az adidas

Óceáni műanyagból készült, limitált gyártásszámú okoscipővel rukkolt elő az adidas

Intelligens chip került az adidas új futócipőibe

Tovább folytatja műanyagszemét okozta környezetszennyezés elleni küzdelmét az adidas Running és a Parley for the Oceans. Az együttműködésnek köszönhetően idén két új – páronként 11 műanyagpalack felhasználásával előállított – adidas Parley futócipőt dob piacra a márka. Az új modellekbe a környezettudatosság jegyében intelligens NFC chipet építettek, melynek leolvasásával bővebb információkat találhatunk a műanyagszennyezés problémájáról.

par_prod_whole_male_073-rgb-final_preview

Az adidas évek óta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és anyaghasználat mellett. A márka hosszútávú céljai között szerepel az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata, illetve az öko-innováció sztenderdizálása a sportszergyártó cégek piacán.

A nagyvárosi kikötők színvilága inspirálta UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley sziluettek egyaránt ötvözik a környezettudatos innovációkat és a teljesítményorientált technológiai megoldásokat.

Az UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley Primeknit felsőrésze 85%-ban Parley Ocean Plastic™-ból, azaz a Parley kezdeményezés részeként, a Maldív-szigeteket övező vizekből kihalászott műanyaghulladékból készült. A sziluettekhez páronként mintegy 11 darab műanyagpalackot hasznosítottak újra azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óceánok túlzott szennyezettségére, illetve átfogó megoldást kínáljanak a műanyagszennyezés problémájára.

adidas_parley_illustration_ultraboost_no-text_preview

A felsőrész mellett az új modellek folyamatos energia-visszajuttatást biztosító BOOST talpazata, rugalmas Continental Rubber sarokrésze, és a női lábfejhez tökéletesen illeszkedő Adaptive Arch szerkezete is fenntartható anyagokból készültek.

A tavaszi Parley kollekció legfontosabb innovációja a jobb cipő belsejébe edukációs céllal épített, okostelefonnal összeköthető NFC chip. A chip beolvasása után a viselők bővebb információkhoz juthatnak az adidas és a Parley for the Oceans együttműködésről; hasznos információkat kaphatnak arról, hogy milyen módon mellőzhetik életükből a műanyagfelhasználást; illetve arról, hogy hogyan csatlakozhatnak a jövő környezettudatos kezdeményezéseihez.

„Az adidas Parley együttműködés célja, hogy globális szinten felhívjuk a figyelmet a zöld megoldások fontosságára, és motiváljunk mindenkit arra, hogy a saját mindennapjaiban is nyisson a környezettudatosság felé. Minden pár Parley cipővel 11 műanyagpalackkal lesz kevesebb az óceánokban, ami milliós volumenben már egy komoly lépés a fenntarthatóbb jövő felé.”

– nyilatkozta az új kollekció kapcsán Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.

adidas_parley_illustration_ultraboost-x_no-text_preview

Az adidas idén másodjára csatlakozik a Parley és a Runtastic Run for the Oceans kezdeményezéséhez, melynek keretein belül június 8. és július 8. között közösen gyűjthetik a kilométereket a mozgalomhoz csatlakozó futók, hogy együtt hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára.

Az UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley modellek április 16-ától vásárolhatók meg a kiválasztott adidas üzletekben és a márka kiemelt partnereinél. További információ az adidas Parley modellekről a www.adidas.com/Parley oldalon és az @adidasrunning  Instagramján.

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés