Connect with us

technokrata

Visszakerülhet a Messenger a Facebook alkalmazásába, megváltozik a hírfolyam is

facebook

App

Visszakerülhet a Messenger a Facebook alkalmazásába, megváltozik a hírfolyam is

Visszakerülhet a Messenger a Facebook alkalmazásába, megváltozik a hírfolyam is

A Facebook nagyon szeretné legyőzni a TikTokot, és egy kiszivárgott dokumentum szerint ezt radikális változásokkal érné el a cég.

Mark Zuckerberg és a Meta vezetősége korábban már többször is egyértelművé tette, a cég elsődleges célja, hogy a riválist jelentő TikTokot maga mögött tartsa. A jelek szerint hamarosan ennek kézzelfogható bizonyítékát is láthatjuk majd.

The Verge – ami a Facebook egyik vezetőjének memóját dolgozta fel – arról ír, hogy hamarosan jelentős mértékben átalakítják a Facebook hírfolyamát. Ezek alapján a jövőben nagy hangsúlyt fektet majd azoktól az oldalaktól és személyektől származó bejegyzések megjelenítésére, amelyeket nem követ a felhasználó, de valamiért az algoritmusok úgy gondolják, érdekes lehet számára.

Tom Alison, a Facebook alkalmazásért felelős vezető ezt úgy fogalmazta meg, hogy a hírfolyamnak az eddigieknél nagyobb mértékben kell támaszkodnia az ajánlásokra – épp úgy, mint a TikTok Neked néven ismert hírfolyama. Ezt az újdonságot discovery engine-ként emlegeti a kiszivárgott dokumentum.

Az ajánlások főként olyan forrásból származnának, mint az Instagram videós része, a Reels, és azzal járna, hogy a barátoktól, családtagoktól kevesebb tartalom jelenne meg. A tervek szerint a Messengert is visszatennék a fő Facebook-appba, ezzel ösztönözve arra a felhasználókat, hogy több tartalmat osszanak meg a discovery engine-ből. Azt nem tudni, így mi lesz majd a különálló Messenger sorsa, de megszűnni valószínűleg nem fog.

A pontos fejlesztési ütemterv nem ismert. Az biztos, hogy az Instagramon már elindult egy hasonló folyamat, a Meta pedig évek óta tervezgeti, hogy versenyképesebbé teszi a Facebookot a TikTokkal. Mark Zuckerberg áprilisban azt mondta, egy nagy változás közepén áll a cég: megváltozik majd a hírfolyam, a jövőben pedig a mesterséges intelligenciára támaszkodva jönnek majd az ajánlások.

A legnagyobb kérdés, hogy az újdonság milyen veszélyeket rejt magában. Jelenleg ugyanis sokan a Facebook hírfolyamát okolják a társadalmi és politikai megosztottsággal kapcsolatban.

Forrás: HVG

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu