Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csak hülyeségre lehet használni ám a TikTok-ot!

tiktok

App

Nem csak hülyeségre lehet használni ám a TikTok-ot!

Nem csak hülyeségre lehet használni ám a TikTok-ot!

A fiatalok közösségi oldala, ahol csak táncolnak, és őrültködnek. Sokan még mindig ezt gondolják, ha felmerül a TikTok neve, pedig ez a social média platform már rég meghaladta ezt.

Míg a TikTok korábban csupán 15-30 másodperces videókat engedélyezett, felismerve a felületében rejlő lehetőségeket, ez az időintervallum egészen 3 percig lett bővítve. Elsőre nem tűnhet soknak, mégis elég teret biztosít arra, hogy a platform a komolyabb tartalmaknak is helyet adhasson. Ezzel pedig élnek is a felhasználók.

Szórakozás, tanulás, ismeretszerzés pár görgetéssel

A hazai tartalomgyártók is hamar megtalálták helyüket a rövid videós formátumban: nem kell messzire mennünk, hogy rövid novellákat és regényírási kulisszatitkokat kapjunk egy írótól – @gabor.bessenyei -, önfejlesztő gyakorlatokra leljünk egy pszichológustól – @biankafuller -, kémiai kísérleteket láthassunk – @chemistry_researcher -, elsajátítsuk az otthoni vegyszermentes takarítást – @trendrako -, ráleljünk a múlt érdekes és megdöbbentő titkaira – @idiotekahun -, vagy épp belelássunk egy orvos fejébe – @andras.doktor.

A TikTok sikere többek között az egymást gyorsan váltó tartalmainak, könnyű tematizálásának, változatos videós szűrőinek, zenei kínálatának köszönhető, ám nem szabad elmenni amellett sem, hogy a Covid-19 vírus miatti pandémia is hatással volt a felhasználók számának növekedésére.

„Az elmúlt években a Facebook, az Instagram és a YouTube uralkodását nem nagyon tudta megtörni egyetlen új felület sem hazánkban. Egészen a TikTok megérkezéséig, ami a Covid-időszak alatt robbant be”

mondta Farkas Dániel, a Star Network Influencer Ügynökség szakmai vezetője, aki egy igen érdekes folyamatra is felhívta a figyelmet.

A TikTok egyre nagyobb teret nyer a hazai PR területén, köszönhetően a felhasználói bázis „korosodásának”, és a rajta megjelenő hosszabb, komolyabb, informatívabb tartalmaknak. Egyelőre itthon még kevés vállalat, márka rendelkezik saját csatornával, akik azonban belevágtak, nem bánták meg. Esetükben szinte kivétel nélkül hatalmas elérésekről, remek eredményekről beszélhetünk.

A teljes gondolatsor, és Farkas Dániel hasznos tippjei az ingyenesen elérhető PR Trendriportban találhatóak.

A TikTok tartalomgyártó és felhasználó bázisának tekintetében tehát hatalmas változás, újulás szemtanúi lehetünk, ami komolyabbá, valamint szélesebb körben is érdekeltebbé teszi ezt a fiatal közösségi média felületet.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés