Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szomorú hír a Messenger és az Instagram felhasználóknak

facebook

App

Szomorú hír a Messenger és az Instagram felhasználóknak

Szomorú hír a Messenger és az Instagram felhasználóknak

A jelek szerint még az eredetileg tervezettnél is később vezetheti be a Meta azt a biztonsági funkciót, amivel teljeskörűen megvédené a Messengeren és az Instagramon kommunikálókat.

November elején mindenkit meglepett Mark Zuckerberg azzal, hogy bejelentette: a Facebook Messengerben a hang- és videohívásoknál bekapcsolja a cég a végpont-végpont közti titkosítást. Ez azt jelenti, hogy az így folyatott beszélgetéseket már senki sem tudja lehallgatni, csak akkor, ha fizikailag is hozzáfér a két felhasználó valamelyik eszközéhez.

Zuckerberg bejelentése azért volt némiképp meglepő, mert májusban úgy nyilatkozott: erre 2022 előtt egészen biztosan nem kerül sor, a végpont-végpont közti titkosítás elérhetővé tételére pedig hosszú távú projektként tekint a vállalat. A november eleji bejelentés után viszont reménykedhettek a felhasználók, hogy ez az időpont hamarabb is eljön, ám a jelek szerint ennek éppen az ellenkezője igaz.

The Guardian beszámolója szerint Antigone Davis, a Meta biztonságért felelős vezetője arról írt a Sunday Telegpraph-ban, hogy a végpont-végpont közti titkosítás bevezetését a Facebook Messenger és az Instagram esetében is elhalasztják egy évvel. Ezek szerint legkorábban 2023-ban kerülhet erre sor. Davis szerint bár valóban 2022-re tervezték a funkció elindítását, erre több idő kell, hogy minden rendben legyen.

A Meta termékei közül a WhatsAppban már régóta jelen van a titkosított üzenetküldés, ám a Facebook Messenger esetében ezt külön be kell állítani, ha csevegni szeretnénk valakivel. Ezt úgy tehetjük meg, ha a Messengerben a jobb felső sarokban található toll ikonra bökünk (Új üzenet), majd az ismerős kiválasztása előtt a jobb felső sarokban lévő kapcsolót átpöccintjük.

A késlekedés abból a szempontból kellemetlen, hogy az Egyesült Királyságban 2023-ban lép majd életbe az a törvény, ami előírja a technológiai cégeknek, hogy akadályozzák meg az abúzust, és óvják meg a gyerekeket. Bár a titkosítás önmagában nem zárná ki ezt.

Priti Patel brit belügyminiszter szerint a lépés hátráltatná a bűnüldöző szervek munkáját. Davis szerint ugyanakkor a Meta továbbra is képes azonosítani a visszaéléseket, és a felhasználói jelzések is segíthetik ezt. Önmagában nem valószínű, hogy a Meta elvetné a titkosítás tervét, ám az, hogy elnyújtja a bevezetését, táptalaja lehet némi bizonytalanságnak.

Forrás: HVG

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés