Connect with us

technokrata

Érkezik egy új térkép, amely időjárás alapján javasol útvonalat

apple

App

Érkezik egy új térkép, amely időjárás alapján javasol útvonalat

Érkezik egy új térkép, amely időjárás alapján javasol útvonalat

Az Apple folyamatosan okosítja térképszoftverét, amely az iOS következő, 15-ös változatában egy több mint előnyös funkciót kap.

Bár a legtöbb felhasználó vélhetően a Google térképére támaszkodik, ha szeretne valamit megtalálni, az Apple saját szolgáltatását sem érdemes figyelmen kívül hagyni. Már csak azért sem, mert az almás cég folyamatosan okosítja a terméket, rendre hasznos funkciókkal.

Épp egy ilyenen dolgoznak most is, melynek nyomait egy szivárogtató tette közzé a Redditen. Az újítás lényege, hogy az Apple térképe az időjárási körülményeket is képes lesz figyelembe venni, ha a felhasználó ebben a szoftverben tervezi meg utazását. Az újdonság viszont nem csak annyiból áll, hogy az app jelzi, hány fok lesz aznap. Azt is mutatja majd, mely területeken várható például villámárvíz a heves esőzés miatt, és ezáltal hol nem érdemes autóval tartózkodni:

A Redditen megjelent kommentekben többen is ötletes megoldásnak nevezték a funkciót, ami azoknak jöhet jól, akik nem rendelkeznek terepjáróval. Vagy olyan járművel, ami a zordabb körülmények közt is elboldogul. A funkció emellett azt is segíthet eldönteni, tervezzen-e család kirándulást, vagy a programot halassza inkább későbbre.

Azt még nem tudni, hogy a fejlesztés vajon minden országban használható lesz-e, és ha igen, vajon egyszerre vagy fokozatosan kapcsolják be. Az viszont egyre biztosabb, hogy az ősszel megjelenő iOS 15-ben fog debütálni. A BGR szerint ez azért is érdekes, mert a rendszer bemutatásakor a cég nem tett említést ilyen volumenű újdonságról.

Forrás: HVG

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu