Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új funkció érkezik YouTube-ra

App

Új funkció érkezik YouTube-ra

Kép: Régens

Új funkció érkezik YouTube-ra

Néhány felhasználó már észrevehette, hogy bizonyos YouTube videók címénél és leírásánál megjelenik az automatikus fordítás lehetősége.

Az Android Police számolt be először arról, hogy néhány felhasználó, aki törökre, spanyolra vagy portugálra állította be elsődleges nyelvét, erre lefordítva láthatja az angol videócímeket és feliratokat. Hosszú távon ez azt jelentheti, hogy a YouTube-nál azzal kísérleteznek, hogy az angol automatikusan a felhasználó anyanyelvére legyen lefordítva. A szolgáltatás a keresési oldalon fordítja le a videó címét és leírását, ami azt jelenti, hogy a felhasználó egyszerűen szerezhet videójavaslatokat a világ minden tájáról, és a saját nyelvén olvashatja el, hogy miről is szól a videó.

A kísérleti újdonság mind a netes, mind a mobil YouTube alkalmazásban megjelent, és a bevont videóknál egy kis „fordítás” ikon látható a cím előtt. A változás szerveroldali, így az alkalmazás frissítése egyelőre nem vezet eredményre. Az említettek mellett a YouTube egy automatikus feliratozási funkciót is tesztel, több nyelv támogatásával. Ez sokkal kényelmesebbé tehetné a különböző nyelvű videók megtekintését.

© GSM Arena

Miután vitathatatlanul a YouTube a legnépszerűbb videomegosztó az interneten, az automatikus fordítás százmilliók számára jelenthet majd nagyobb hozzáférési lehetőséget a klipekhez. A Google Fordító jelenleg már több mint száz nyelvet támogat, így nem lesz meglepő, ha az itt használt technológiát kiterjeszti majd a YouTube-ra, hogy minél több nyelven lehessen hozzáférni a fent említett lehetőséghez. Ez már csak azért is lenne előnyös, mert a Pew Research 2019-es jelentése szerint a 250 ezernél több előfizetővel rendelkező YouTube-csatornák tartalmának 67 százaléka (azaz nagyjából kétharmada) nem angol nyelvű, így az automatikus fordítás rengeteg új nézőt hozhatna ezeknek a csatornáknak.

Forrás: HVG

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés