Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Facebook beelőzi az e-mailt és az SMS-t

Dotkom

A Facebook beelőzi az e-mailt és az SMS-t

Minden jel arra mutat, hogy kommunikációs szokásaink teljesen átalakulóban vannak.

A Prompt Communications egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a barátok és családtagok elérésére mind a mai napig a telefon (99 százalék) a legáltalánosabb kommunikációs eszköz. Nem sokkal lemaradva, a második helyen következik a Facebook (96 százalék), a bronzérmes pedig a jó öreg SMS (93 százalék). A negyedik helyen az elektronikus levél (91 százalék) tanyázik.

A Prompt Communications háromszáz fős felmérése rávilágít továbbá arra, hogy az említett kommunikációs megoldások közül az emberek az SMS-t (38 százalék) használják a legtöbbet, melyet aztán a Facebook, majd pedig a telefon (28 százalék) követ a sorban. Érdekesség, hogy az e-mail ezúttal is az utolsó helyre szorult: a válaszadók mindössze 20 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem tudná elképzelni az életét az e-mailek nélkül.

A Facebook és a hozzá hasonló közösségi portálok egyre komolyabb használata azonban nem kevés aggodalmat is kivált. A megkérdezettek közel háromnegyede például azon aggódik, hogy főnöke megnézi a Facebookra feltöltött információit és fényképeit, a főnökök nagy része pedig attól tart, hogy az alkalmazottak esetleg bizonyos céges, vagy személyes adatokat kotyognak ki a közösségi oldalakon.

A válaszadók 27 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem örülne annak, ha családtagjai közül valaki megnézné a Facebookos profilját, 28 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy csak egy hétig bírná ki a Facebook használata nélkül.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés