Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zöld lámpát adott a Panasonic-nak az EU

Dotkom

Zöld lámpát adott a Panasonic-nak az EU

A japán Panasonic szórakoztatóelektronikai gyártó kedden engedélyt kapott az EU versenyhivatalától, hogy bizonyos feltételek mellett megvásárolja a rivális Sanyo vállalatot.

Az Európai Bizottság közlése szerint a Panasonic-nak meg kell majd válnia néhány akkumulátor-gyártó üzemétől, ahol a Bizottság versenyjogba ütköző átfedést talált. A Panasonic szeptember elején közölte, hogy kész megválni üzletágaktól az EU-s engedély érdekében.

Az EU versenypolitikai biztosa, Neelie Kroes is elégedettséggel summázta a felvásárlás tényét. Ha a Panasonic nem adná el bizonyos üzletágait, akkor piaci erőfölénybe kerülne a felvásárlással. A gyártó két akkumulátorgyártó üzemtől fog megválni, írja a Reuters.

A Goldman Sachs csoport szeptember elején jelentette be, hogy 1,4 milliárd dollárért adja el a Sanyo Electronic-ban lévő részesedését a Panasonicnak.

Az amerikai bank 54 százaléknyi Sanyo részvényétől válik, az ügyletről még tavaly decemberben született döntés – áll a cég közleményében. A Goldman a fennmaradó részvények további sorsáról a piaci kondíciók és más tényezők ismeretében fog dönteni.

A Panasonic tavaly december 19-én jelentette be, hogy 1,4 milliárd dollárt fog fizetni az osakai székhelyű Sanyo papírokért. A felvásárlással a Panasonic megszerzi a Sanyo napelemes technológiáját, és egyben a világ legnagyobb mobil-, és laptop akkumulátor gyártójává lép elő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés