Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra elérhető a Pirate Bay

Dotkom

Újra elérhető a Pirate Bay

Csak egy napig volt elérhetetlen a Pirate Bay, miután egy svéd bíróság felszólította a világ leglátogatottabb fájlmegosztó oldalának a szolgáltatóját, hogy szüntesse meg a honlap internetkapcsolatát.

Újra elérhető a világ legnépszerűbb fájlmegosztó oldala a Pirate Bay. A honlap hétfő éjjel vált elérhetetlenné, miután egy stockholmi kerületi bíróság felszólította a Pirate Bay legnagyobb szolgáltatóját, a Black Internet nevű céget, hogy szüntesse meg az oldal internetkapcsolatát és hetvenezer dolláros büntetéssel fenyegette meg a szolgáltatót, ha nem tesz eleget a kérésnek.

A döntést azzal indokolták, hogy a Pirate Bay alapítóit korábban, a zeneipar képviselői által indított perben börtönbüntetésre ítélték jogvédett tartalmak hozzáférhetővé tételének az elősegítéséért, ezért az oldal működésének a támogatása is törvényt sérthet. Bár a Black Internet eleget tett a bíróság kérésének, a Pirate Bay csak egy napig volt elérhetetlen, mivel az oldal üzemeltetői felkészültek a leállásra és más internet szolgáltatók segítségével rövid idő alatt újra működőképessé tudták tenni a honlapjukat.

A Pirate Bay alapító szerint az oldal kapcsolatának megszüntetése ellentétes volt a svéd törvényekkel, mivel a bíróság döntése, melyben börtönbüntetésre ítélték az alapítókat nem volt végleges. “A MAFFIA dollármilliókat és rengeteg időt áldozott arra, hogy elérje a honlap letiltását. Arra tippelünk, hogy meg is vesztegetett néhány embert, mert a döntés annyira sok törvényt sért. És mit értek el? Néhány óra részleges leállást”- olvasható az oldalon.

Az újra működő honlapot az Avast antivírus program felhasználói nem tudták elérni néhány órán át, mert a szoftver blokkolta az oldalt, vírusveszélyre hivatkozva. A szoftvert készítő cég azóta elismerte, hogy tévedésből gátolták a honlap elérését, és megszüntették a blokkolást.

A Pirate Bay alapítói az utolsó közleményükben, amely Churchill egy második világháborús beszédének a fordulatait használja fel azt írták, hogy a végsőkig harcolni fognak a felhasználóik megvédésért. Kérdés, hogy a végsőkig vajon mit jelent, mivel Global Gaming Factory svéd cég korábban bejelentette, hogy megvásárolja és fizetőssé teszi a honlapot, és a cég igazgatója azt nyilatkozta, hogy a leállás, és svéd értéktőzsde a cég ellen indított vizsgálata sem gátolhatja meg a Pirate Bay megvételét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés