Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az analitikában bíznak a cégek

Dotkom

Az analitikában bíznak a cégek

A folyamatosan szűkülő informatikai büdzsék ellenére a vállalatok növekvő mértékben költenek analitikai eszközökre az IDC legfrissebb kutatása, az Üzleti intelligencia eszközök világpiaci szállítóinak megoszlása 2008 (Worldwide Business Intelligence Tools 2008 Vendor Shares ) szerint.

Az üzleti intelligencia és azon belül a fejlett analitikai eszközök szegmense tehát az IT piac egészét tekintve is kivételesen előnyös helyzetben van. A kutatás arra is kitért, hogy a legtöbb szervezet a SAS alkalmazásait választja.

Az üzleti intelligencia részhalmazait alkotó hagyományos lekérdezéseket generáló jelentéskészítő rendszerekhez képest a fejlett analitikai eszközök abban különböznek, hogy a múltra és jelenre vonatkozó riportok mellett választ tudnak adni arra is, hogy “Mi fog történni?” vagy “Mi a legkedvezőbb kimenet, ami bekövetkezhet?”.

“Az alapvető kimutatások elkészítése szükséges, de nem elégséges eleme egy vállalat döntéshozatali folyamatának. A folyamatos tanuláshoz és előrelépéshez fejlett analitika kell, amely mélyebb informáltsághoz, és hosszan tartó versenyelőnyhöz vezethet nehezen kiszámítható gazdasági környezetben is.” – nyilatkozta az IDC kutatása kapcsán Musza István a SAS magyarországi cégvezetője.

A kutatás szerint a SAS vezeti a fejlett analitikai eszközök piacát, értékesítéseinek volumene a tanulmányban szereplő többi 16 szállító összesített forgalmát is felülmúlja. A SAS az üzleti intelligencia szállítók teljes piacán a második, míg a hagyományos jelentéskészítő alkalmazások szegmensében az első öt szállító között szerepel.

“Az üzleti intelligencia megoldásokon belül a fejlett analitikai eszközök piaca gyorsabban fejlődött az utóbbi három évben, mint a lekérdezés és jelentéskészítő megoldások szegmense.”- nyilatkozta Dan Vesset, az IDC üzleti analitikai kutatások programjának elnökhelyettese, és a szóban forgó elemzés társszerzője. “Véleményünk szerint ez a trend a következő időszak kihívásokkal teli gazdasági körülményei között is tovább folytatódik.”

A SAS olyan koncentrált üzleti megoldásokat kínál, amelyek segítenek feltárni az adatok tömegében gyakran megbúvó lényeges információkat, hozzájárulva ahhoz, hogy a szervezetek megoldják komplex üzleti problémáikat, döntéseket hozzanak bonyolult kérdésekben, teljesítménymenedzsmentet végezzenek, mérhető üzleti célokat érjenek el, innovációra épülő fenntartható növekedést produkáljanak, vagy képesek legyenek előre jelezni, valamint kezelni a változásokat.

“Profitorientált illetve non-profit szervezetek, állami szervek és oktatási intézmények alkalmaznak világszerte mintegy 45 000 helyen SAS megoldásokat a legkülönbözőbb területeiken, változó szabályozói és gazdasági környezetben. Még soha nem volt nagyobb igény a tényekre alapozott döntések és működő stratégiák iránt mint most. Az IDC kutatás azt igazolja vissza, hogy valóban komoly értéket képvisel technológiánk, amely iránt hosszú távú piaci kereslet mutatkozik. “- zárta gondolatait Musza István.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés