Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szög a Windows Vista koporsójába

Dotkom

Szög a Windows Vista koporsójába

A Windows Vista SP1 támogatásának megszűnésével a Windows frissítését javasolja a Microsoft.

Másfél hónap múlva, július 12-én ér véget a Windows Vista 1. szervizcsomagjának (SP1) támogatása. A Microsoft a Windows 7-re vagy újabb szervizcsomagokra való frissítést javasolja ügyfeleinek.

Azok a Windows verziók, amelyek támogatása megszűnik, nem kapnak több programfrissítést a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Ez vonatkozik azokra a biztonsági frissítésekre is, amelyek célja, hogy a számítógépet megóvják az ártalmas vírusoktól, kémprogramoktól és a személyes adatok eltulajdonítására alkalmas egyéb kártevőktől. Aki számítógépét még a támogatás befejeződése előtt frissíti, gondoskodhat arról, hogy az naprakész maradjon, és megkapja a szükséges és ajánlott biztonsági frissítéseket.

A hazánkban immáron minden negyedik számítógépen megtalálható (25,6%) Windows 7-re való átállás Windows Vistáról frissítéssel is történhet a fájlok, a beállítások és a telepített programok megtartásával. Annak, aki nem tervezi az átállást, a Microsoft a legfrissebb, 2. szolgáltatáscsomag telepítését javasolja, hogy a biztonsági frissítéseket és programfrissítéseket továbbra is megkapja számítógépére.

Aki a Windows Vista SP1-es verzióját használja a támogatási időszakok lejártát követően is, annak számítógépén a Windows a megszokott módon fog elindulni és működni, de rendszerfrissítések hiányában sebezhetőbb lehet az újonnan megismert biztonsági réseken keresztül érkező esetleges támadásokkal szemben.

További információ a Microsoft honlapján található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés