Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságos felhasználó-kezelés, Novell módra

Dotkom

Biztonságos felhasználó-kezelés, Novell módra

Identity Manager 4: a személyazonosság és a jogosultságok védelmében.

„Az iparági szabályozások folyamatos szigorításai felerősítették azt az igényt, hogy a vállalatvezetők minden pillanatban tudják: ki, mikor, milyen bizalmas adatokhoz férhet hozzá. Igaz ez az IT-költségek csökkentésére irányuló új technológiák, a virtualizáció és a felhőalapú megoldások bevezetése esetén is” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell üzletfejlesztési vezetője – „A Novell úgy segíti ennek a problémának a megoldását, hogy lehetővé teszi a központosított felhasználói erőforrás-kiosztást, naplózza, hogy ki, mikor, milyen jogosultságot hagyott jóvá, valamint biztosítja a biztonságos hozzáférést a szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz az adatközpontban és a felhőben egyaránt.”

Ennek jegyében a vállalat Magyarországon is bemutatta az Identity Manager 4 megoldáscsaládot, amely biztonságos személyazonosság-, jogosultság és jelszó-kezelést valósít meg a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt. A Novell Identity Manager 4 az iparágban elsőként biztosít lehetőséget a következetes személyazonossági, biztonsági és megfelelőségi házirendek bevezetésére a teljes informatikai rendszerben, és az adatközpontokban elérhető biztonsági szintet nyújtja a hálózati felhőre épülő megoldásokhoz is.

Az új verzió segíti a megfelelőség teljesítését: fejlett jelentéskészítési technológiájával lekérdezhetők az aktuális és a múltbéli állapotok, jogosultságok a házon belüli és a felhőalapú alkalmazásokról is. Teljesíti a virtuális és felhőalapú üzleti modellek megjelenésével megváltozott elvárásokat is: egy következetes, kiterjeszthető platformot biztosít a személyazonosságok vállalaton belüli és kívüli kezelésére, ezzel felkészíti a vállalatokat felhőstratégiájuk megvalósítására. Az új csatolóknak és a továbbfejlesztett házirend-kezelésnek köszönhetően az Identity Manager 4 segítségével konzekvensen érvényre juttathatók a biztonsági előírások a teljes informatikai rendszerben.

Az IAM-piac azon kevés területek közé tartozik, ahol a válság a kevésbé érezteti hatását. A KPMG tavalyi hozzáférés-kezelési (Identity and Access Management, IAM) megoldások piacára vonatkozó felmérése szerint az IAM jelentőségével és értékével egész Európában, minden szektorban tisztában vannak, és a válság ellenére a vállalatok 80 százaléka továbbra is a korábbi terveknek megfelelően kívánja befejezni IAM-projektjeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés