Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes Norton Online Family a családok biztonságáért

Dotkom

Ingyenes Norton Online Family a családok biztonságáért

Ingyenes internetbiztonsági megoldás a Symantec-től.

 

Személyre szabható
Chat kontroll A szülők az azonnali üzenetváltás minden módját ellenőrizhetik, megszabhatják kivel cseteljen gyerekük, ill. a párbeszéd csoporthoz új barátokat is adhatnak.

Weboldal figyelés – A fiatalabb korosztály részére lehetőség van mindössze pár biztonságos weboldal látogatását engedélyezni, míg az idősebb gyerekek számára akár bármilyen weboldal látogatása megengedett lehet, viszont ebben az esetben a szülők zászlókkal jelölhetik meg a nem kívánatos oldalakat, így a gyerekek dönthetik el, ráklikkelnek-e vagy sem.

Személyes adatok védelme – A NOF segítségével nyomon lehet követni, avagy blokkolni a személyes információkat, telefonszámokat, címeket, amely adatokat a gyerekek szándékosan, vagy véletlenül elküldhetnek csetelés közben, vagy közösségi oldalakon keresztül.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a Symantec elérhetővé tette online családbiztonsági szolgáltatását, a Norton Online Family-t. Az ingyenes szolgáltatás 25 nyelven kínál védelmet a családoknak a világhálón leselkedő veszélyek ellen. A Norton Online Family (NOF), amely eddig csak angol nyelven létezett, az első olyan világszerte ingyenesen elérhető szolgáltatás, amely nem csupán a nem megfelelő tartalmú weblapokat blokkolja, hanem hozzásegíti a szülőket, hogy gyermekeik online tevékenységének aktív részesei lehessenek, és a biztonságos internethasználatra nevelhessék őket.

Rugalmas megoldásokat kínál a gyerekek napi internethasználatának korlátozása terén. A NOF hatékonyan blokkolja a nem kívánatos tartalmakat, miközben a teljeskörű biztonsággal kapcsolatos nyílt kommunikációra bátorítja a szülőket és gyerekeiket – a szülők és gyerekek együtt alkothatják meg a “Házirendet” az internet használatára vonatkozóan. A szülők egyértelmű szabályokat állíthatnak fel, ellenőrizhetik a gyerekek által használt keresőszavakat, és többet tudhatnak meg arról, csemetéjük miként van jelen a különböző közösségi oldalakon.

A NOF valós idejű üzenetküldési lehetőséget is magában foglal, amely lehetővé teszi, hogy a gyerekek üzenjenek szüleiknek, amikor egy blokkolt weboldalra szeretnének látogatni. Mivel a szolgáltatás internet alapú, a szülőknek az a lehetőség is biztosított, hogy bárhonnét, bármikor, bármilyen számítógépről bejelentkezzenek és változtassanak a beállításokon, vagy egyszerűen csak figyelemmel kísérjék gyermekük online aktivitását.

A Norton Online Family időrendi sorrendben készíti el a jelentéseket. A weboldal ellenőrző például minden, nagy kiterjesztésű extra URL-t kiiktat, amelyet más szolgáltatások képtelenek kezelni. A jelentés a gyerekek által látogatott honlapok kisméretű ikonjait is tartalmazza, így sokkal áttekinthetőbb és érthetőbb a riport.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés