Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tesztelhető az Opera 10

Dotkom

Tesztelhető az Opera 10

Megjelentette az első tesztverzióját az Opera 10 böngészőnek a szoftvert készítő norvég cég. A fejlesztők ígérete szerint erőforrás-igényes honlapokat az elődjénél negyven százalékkal gyorsabban tölti majd le a böngésző új verziója.

A hasonló szoftverek fejlesztőihez hasonlóan az Opera készítői is a világ leggyorsabb böngészőjének tartják a saját terméküket. A cég közleménye szerint ráadásul az erőforrás-igényes honlapokon, mint amilyen például a Gmail, vagy a Facebook az Opera új verziója negyven százalékkal gyorsabb lesz, mint az előző.

Az Opera 10 a megjelenésében is különbözik majd az elődjétől és számos más újdonságot is kipróbálhatnak a felhasználói. Az új verzióban például az eddigieknél nagyobb keresőmezőben, összetett kereséseket is indíthatunk majd a böngészőből az általunk beállított oldalakon, és jelentősen átalakították a szoftver speed dial (máshol kedvencek) funkciójának a működését is.

Az Opera a harmadik legnépszerűbb böngészőnek számít az Internet Explorer és a Firefox mögött, de a felhasználóinak a száma jelentősen elmarad a két vezető szoftverétől. A StatCounter elemzőcég felmérése szerint az internet forgalmának a hatvan százaléka zajlik az Exploreren, harminc a Firefoxon keresztül, míg az Opera a forgalom négy százalékát tudhatja magáénak, nem sokkal megelőzve az Apple vagy a Google böngészőjét. Az Opera böngésző a mobiltelefonokon sokkal elterjedtebb, mint a személyi számítógépeken.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés