Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ömlik a spam a Microsofttól

Dotkom

Ömlik a spam a Microsofttól

Redmond a legrosszabbak között.

A Spamhaus.org nemrég végzett felmérése szerint a spammel leginkább fertőzött Internet-szolgáltató és hosting cégek top 10 listájában a Microsoft az ötödik helyet szerezte meg. A spammerek azért kedvelik az olyan redmondi oldalakat, mint a Live.com vagy a Livefilestore.com, mert tudják, hogy a nagy szoftverfejlesztő website-jait nem blokkolják az antispam csoportok, írta Brian Krebs a Washington Postban futó Security Fix blogjában.

Természetesen a Spamhaus figyelmeztette a Microsoftot a jelenségre, de a dolognak nem lett következménye. Pedig nem is ez a szervezet az egyetlen, amely észlelte a redmondi problémát: a McAfee is jelezte már, hogy a Microsoft által hostolt website-okról egyre nagyobb arányban érkezik spam és scam.

A szoftverfejlesztő vállalat hivatalos közleménye szerint a nem kívánt üzenetek témaköre nem Microsoft-specifikus, a spammerek jelenléte a szolgáltatással együttjáró szükséges rossz. Állításuk szerint igyekeznek mindent megtenni felhasználóik biztonságának és magánszférájának védelmében, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy fejlesszék az erre irányuló technikáikat. Emellett azt is kihangsúlyozta a vállalat, hogy rendelkezésük értelmében a Windows Live szolgáltatás spammelésére való használata a Windows Live account azonnali törlésével jár együtt, amennyiben azt felfedezik.

A szépen hangzó szavak ellenére a tény tény marad: a Microsoft ötödik a spam tekintetében legrosszabb hostingcégek sorában, a Spamhaus szerint. Érdekesség, hogy az USA-ban ismertnek számító Verizon.com is a listára került: ez a cég a kilencedik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés