Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a forradalmi magyar találmány gyártása

Dotkom

Indul a forradalmi magyar találmány gyártása

Hetek kérdése és elkészül az első bedobozolt Leonar3Do, indulhat a háromdimenziós virtuális teret alkotó eszköz forgalmazása – tudta meg a Világgazdaság Rátai Dániel feltalálótól.

A találmányra épülő családi vállalkozás ugyanis az elmúlt hónapokban megtalálta a termék hazai gyártóját, a Dunavarsányban működő Caro Kft.-t.

A számtalan hazai és nemzetközi innovációs díjat elhozott találmány nagy nyilvánosságot kapott a sajtóban. Ennek is komoly szerepe volt abban, hogy a család 2005 nyarán úgy döntött, belevág az üzletbe. Így jött létre a 3D for All Kft.

Most újabb nagy kihívás előtt állnak, a vállalkozás eddig egy tipikus fejlesztőség volt, de a profilt most bővíteni kell a gyártóival és a forgalmazóival, ez létszámnövelést követel.

A fejlesztést nagyrészt állami támogatásból oldották meg, a továbblépéshez azonban külső befektetőkre is számítanak.

A termék piacra lépését a feltaláló szerint már világszerte várják a forgalmazók. A számítások szerint 750 euró körüli áron lehet majd megvásárolni a terméket.

A virtuális valóságra építő találmány használatával komplett háromdimenziós konfigurációvá egészíthető ki egy személyi számítógép. Segítségével a monitor előtti térben, 3D-ben lehet rajzolni, gyurmázni és megvalósítani mindazt, amiről eddig csak álmodozhattunk egy-egy scifi láttán. A rendszer lényege, hogy a monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a 3D-s szemüveg, valamint a madár formára emlékeztető 3D-s egér helyzetét, és így mindig a felhasználó fejpozíciójának megfelelő, így valós benyomást keltő kép keletkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés